Gazete Vatan Logo

HGS Ceza Bakiye Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

HGS ceza sorgulama nasıl yapılır? HGS bakiye sorgulama işlemlerinde neler yapılır? HGS ceza sorgulama ve trafik cezası ödeme detayları yazımızda.

HGS Ceza Bakiye Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

HGS abonesi olmayan kişilerin, hızlı geçiş sistemine abone olmayan fakat geçiş yapan kişilere ceza verilmektedir. Verilecek olan cezada belirlenen tek kriter, araç geçiş ücretinin 11 katıdır. Bu nedenle ne kadar ceza alındığını öğrenmek için HGS ceza sorgulama yapılması gerekmektedir. HGS ceza sorgulama hizmeti, PTT tarafından oluşturulan HGS portalında sunulmaktadır. Bu bakımdan ceza bilginize ulaşmak için HGS ceza sorgulama hizmetinden yararlanmanız ve hizmet ile birlikte HGS ceza sorgulama yapmanız gerekmektedir.

HGS SORGULAMA

HGS KAÇAK GEÇİŞ SORGULAMA

HGS YÜKLEME

TRAFİK CEZASI ÖDEME

Yapacağınız sorgulamada, form alanına araç plakanızı girmeniz gerekmektedir. Plaka bilgisini girdikten sonra ise sistem tarafından ne kadar ceza aldığınız belirtilecektir. Böylece HGS ceza sorgulama işlemleri sonrasında ceza bilgisine ulaşacak ve kolay bir şekilde ne kadar ceza aldığınızı öğrenebileceksiniz. ,

HGS ceza sorgulama yaptıktan sonra cezası olduğunu öğrenen kişilerin HGS abonesi olması sonrasında cezası düşmektedir. Bu bakımdan HGS ceza sorgulama ile cezanız olduğunu öğrendiyseniz, HGS ceza sorgulama sonrasında hemen abonelik işlemlerinizi başlatmanız gerekmektedir. Başlatacağınız işlemler ile birlikte, hem cezanızı ödemekten kurtulacak hem de hızlı geçiş yapma imkanına sahip olarak kolaylık sağlayacaksınız.

Haberin Devamı

HGS Araç Sınıfları

HGS kullanımı için araçlar sınıflara ayrılmıştır. Bu araçların ayrımları araçlardaki dingil adedine göre yapılmıştır ve her sınıf için geçiş ücreti farklı olarak belirlenmiştir bu bakımdan araç sahiplerinin HGS için abonelik başvurusunda araç türünün de önemi olduğu için araçlarına göre aboneliklerini yaptırması gerekmektedir. Araç sınıflarında belirtilmeyen tek araç, motosiklet olurken, motosiklet de birinci araç sınıfına dâhil edilmiştir.

HGS Araç Cezaları

Belirtilen araç sınıflarına göre HGS cezaları araçların bu sınıflarına göre yapılmaktadır. Bir aracın sınıfına göre geçiş ücreti ne ise, verilecek olan ceza da bu geçiş ücretinin 11 katıdır. Bu bakımdan yüksek sınıflara sahip abonelikleri olan kişilerin alacakları cezalar daha yüksektir.

Haberin Devamı