Gazete Vatan Logo

HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS bakiye sorgulama, HGS bakiye yükleme ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini PTT’nin resmi internet sayfasından online hizmetler sayesinde yapabilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınız bilgisine haberimizden okuyabilirsiniz.

HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Neredeyse günümüzün yarısı trafikte geçiyor. Buna bağlı olarak gün içinde birçok trfaik sorunu ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu özellikle büyük metropol şehirlerde büyük sıkıntılara yol açabiliyor . Bu sıkıntıların en büyüğü de tabiki saatlerce trafikt bekliyor olmaktır. Bu sıkıntıya bir de Bazı otoyol ve köprülerin ücretli olması eklenince buralardan geçiş sırasında yaşanan beklemeler trafiğin daha da karışmasına sebep oluyor. Bu sıkıntıları oratadan kaldırmak için Hızlı Geçiş Sistemi yani HGS uygulamasına geçilmiştir. Hızlı Geçiş Sistemi sayesinde bekleme yapmadan ücretli otoyol ve köprülerden geçilebiliyor. Ancak Hızlı Geçiş Sisteminden yararlanmak için HGS kartınızın olması gerekmektedir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

Kartınız yoksa bu sistemden yararlanamazsınz. HGS kartınızı bir PTT şubesi yada anlaşmalı bir bankadan edinebilirsiniz. Kartınızı aldıktan sonra kartına para yükleyip kartınızı kullanabilirsiniz. Bu yazımız da size HGS kartınızda bakiyenizin olup olmadığını nasıl kontrol edeceğinizi ve kartınızda bakiye yokken geçip geçmediğinizi yani geçiş ihlali yapıp yapmadığını nasıl öğreneceğinizi anlatacağız. Yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hızlı Geçiş Sistemi Bakiye Sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemini kullanmak için HGS kartınızın olması gereklidir. HGS kartınızı yukarıda anlattığımız biçimde aldıktan sonra kartınız da bakiyenizin bulunup bulunmadığını internet üzerinden kontrol edebilir ve bakiye yüklemesi apabilirsiniz. Bu işlemi nasıl yapacağınızı aşağıda vermiş olduğumuz bilgileri takip ederek öğrenebilirsiniz.

Bakiye sorgulama işlemi için öncelikle http://www.hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresine giriş yapaınız.

Açılacak olan sayfanın sağ üst kısmında yer alan Müşteri Hizmetleri Giriş alanına tıklayınız.

Bu alana tıkladığınız da karşınıza 3 seçenek çıkacak. Bunlar üye olun, şifremi unuttum ve ktivasyon iletisini kaybettim seçenekleridir. Buradan üye olun seçeneğini seçiniz.

Haberin Devamı

Üye olmak için sizden TC kimlik numaranız yada vergi numaranızı girmeniz istenecektir. Bu bilgiyi girdikten sonra üyelik esnasında kendinizin belirlemiş olduğu şifreyi giriniz. Ardından sorgulama butonna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfadan HGS bakiye sorgulama işleminizi basit bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

Geçiş ihlali sorgulama işlemi sizin HGS kartınız da bakiye yokken geçiş yapıp yapmadığınızı öğrenmek için sisteme koyulmuştur. Geçiş ihlali sorgulama işlemini de bakşye sorgulama işlemi gibi internet üzerinden basit bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu işlemi yapabilmek için yazının devamında vermiş olduğumuz bilgileri takip ediniz.

Geçiş ihlali sorgulama işlemi için öncelikle yapmanız gereken http://www.hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresine tıklamak olacaktır.

Bu adrese tıkladığınız da açılan sayfanın sağ üst kısmında yer alan geçiş ihlali sorgulama adlı butona tıklayınız.

Haberin Devamı

Butona tıkladığınız da açılan sayfada sizden herhangi bir üyelik işlemine ve şifreye gerek olmadan sisteme plakanızı yazarak giriş yapabilir ve geçiş ihlali yapıp yapmadığınızı kpntrol edebilirsiniz.