Gazete Vatan Logo

HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Online bir şekilde HGS bakiye sorgulamanızı hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemi nasıl yapılır, HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında tüm bilmeniz gerekenler haberimizde!

HGS Bakiye Yükleme ve Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

Daha teknolojik bir altyapıya sahip olacak şekilde geliştirilerek, günümüzün modern mobil teknolojisini kullanan Hılı Geçiş Sistemi kapsamında artık araç sürücülerine internetten HGS bakiye sorgulama hizmeti de sunuluyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından dijital platform üzerinde yeni başlatılan bu HGS bakiye sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından son derece sık ve yoğun bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de Karayolları Genel Müdürlüğü, PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Haberleşme ve İletişim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma ile geliştirilerek, tüm Türkiye’deki köprü ve otoyol ücretli geçiş sistemlerinde aktif olarak kullanılmaya başlanan HGS ile birlikte araç sürücüleri, gişelerde durarak, kart okutma çilesi ile uğraşmıyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ VE DETAYLAR!

Türkiye’de yeni geçiş yapılan Hızlı Geçiş Sistemi, köprü ve otoyol üzerinde yer alan ve trafikte büyük sorunlara yol açan modern çağa uyum sağlayamayan KGS ve OGS gibi ücretli geçiş sistemleri yerine kullanılmaya başlandı. Bu durumda ücretli geçiş gişelerindeki duraksamalardan kaynaklı ortaya çıkan trafik yoğunluğunun önemli ölçüde hafifletilebilmesini sağlıyor. Günümüzde araç sürücüleri HGS kartlarında bulunan bakiyenin güncel durumunu artık internete bağlanabildiği her yerden kolaylıkla öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. İnternet üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından hizmete açılan HGS bakiye sorgulama hizmetinden yararlanmak isteyen HGS kartlı araç sürücülerinin, müşteri hizmetlerinin online hizmetlerine üye olması gerekiyor.

Haberin Devamı

En güncel HGS bakiye limitini öğrenebilme fırsatı sunan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından son derece pratik bir şekilde online HGS bakiye sorgulamalarını gerçekleştirebilmek, vatandaşa hem zaman tasarruf sağlıyor. PTT HGS Müşteri Hizmetleri’nin hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlayan araç sürücüleri, web sayfasındaki ‘müşteri hizmetleri giriş’ seçeneğiyle ulaşacakları sayfa içerisinde ‘yeni üye’ ile üyelik sayfasına giriş yapabiliyor. Burada sadece T.C. kimlik numarası ve e-posta adresi bilgilerinin girilmesi ve şifre belirlenmesinin ardından sisteme üye olabiliyor. Burada tamamlanan üyelik işlemlerinden sonra HGS bakiye sorgulama işlemlerini giriş penceresinde T.C. kimlik numarası ve şifre ile gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasından son derece pratik bir şekilde online HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranında gerçekleştirebilmek için araç sürücülerinin sisteme üye olmalarına gerek bulunmuyor. HGS ücretli geçiş gişelerinden çeşitli nedenlere bağlı olarak gerçekleştirilen yasadışı geçiş ihlalleri durumunda yazılan HGS cezalarını internet üzerinden öğrenebilme fırsatı sunan HGS geçiş ihlali sorgulama işleminin her tür duruma karşı kesinlikle düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Web sayfasındaki ‘Geçiş İhlali Sorgula’ penceresinden sadece araç plaka bilgisini girerek HGS geçiş ihlali sorgulamaları gerçekleştirilebiliyor. Böylelikle plakaya yazılan herhangi bir HGS cezasının bulunup bulunmadığını, bulunan HGS cezalarının da ceza niteliğinden, son ödeme tarihlerine kadar son derece ayrıntılı biçimde her bir detayını öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.