Gazete Vatan Logo

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

HGS (Hızlı Geçiş Sistemi), sürücülerin Karayollarına ait ücretli yol ve köprülerden, gişelerde daha az bekleyerek, daha çabuk geçişini sağlayan sistemdir. 2012 yılında devreye sokulan sistemle sürücüler, geçiş ücretlerinin tahsil edildiği gişelerde HGS'li araçlara tahsis edilen şeritleri kullanarak, beklemeden yollarına devam edebilirler.

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

Bu kolaylıktan faydalanabilmek için PTT şubelerinden alınan ön ödemeli etiketlerin aracın ön camına yapıştırılması gerekiyor. Radyo frekanslı tanımlama teknolojisinin kullanıldığı sistemde, araçlardaki etiketler, gişelerdeki optik okuyucular tarafından otomatik olarak okunur ve yol geçiş ücreti karta önceden yüklenmiş olan krediden otomatik olarak düşülür.

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYE VE CEZA SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

HGS bakiye ve ceza sorgulaması yapmak isteyen vatandaşların en çok tercih ettikleri kanalın, gerek erişim gerekse kullanım kolaylığı sağladığı ve mesai saati sınırlaması olmadığı için e-devlet sistemi olduğu görülüyor. turkiye.gov.tr internet sitesinden, TC kimlik numarası ve e-devlet şifresiyle giriş yapılan e-devlet uygulamasında sırasıyla; e-hizmetler-PTT-HGS tercihleri yaparak aracınızın plakasına kayıtlı HGS hesabınızın bakiyesini ve varsa geçiş ihlali cezanızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS bakiye ve ceza sorgulaması yapılabilecek diğer kanallar ise şunlardır:

  • 444 1 788 ya da 0850 460 60 60 numaralı HGS müşteri hizmetleri hatları
  • HGS Müşteri Hizmetleri internet sitesi
  • PTT şubeleri
  • Banka şubeleri

HGS ETİKETİNE KREDİ YÜKLEMESİ NASIL YAPILIR?

Eğer kredi kartınız varsa, otomatik ödeme talimatı vererek HGS etiketinize düzenli olarak kredi yüklenmesini sağlayabilirsiniz. Bu, yetersiz bakiyeyle gişelerden geçme riskinizi ortadan kaldıracak ve sizi geçiş ihlali cezasından kurtaracaktır. Uygulama tüm bankaların kredi kartları için geçerlidir. Eğer posta çeki hesabınız varsa otomatik ödeme talimatını bu hesabınıza da tanımlayabilirsiniz. HGS kredi yüklemesi kredi kartı seçeneği dışında, tüm PTT şubelerinden, tüm banka şubelerinden de gerçekleştirilebilir.

HGS hesabına kredi yüklemesi online olarak da yapılabilir. İnternet bankacılığı kullanıcıları, çalıştıkları bankanın internet ve mobil uygulamalarını kullanarak bakiye sorgulama ve kredi yüklemesi yapabilirler. HGS müşteri hizmetleri sitesine üye olan kullanıcıların da kredi kartlarını kullanarak internet üzerinden sorgulama ve kredi yükleme işlemlerini gerçekleştirmeleri mümkündür.

Haberin Devamı

YETERLİ BAKİYE OLMADAN GEÇİŞ YAPILMASI HALİNDE NE OLUR?

Araçların plakalarına tanımlanan HGS hesabında, geçiş ücretini karşılayacak kadar kredi bulunması mecburidir. Yeterli krediniz yoksa, kimse sizi durdurmaz, yine geçersiniz. Fakat geçiş ücretini karşılayacak krediyi 15 gün içinde yüklemeniz gerekir. 15 gün içinde gereken miktar yüklenmezse, sürücülere plaka numaraları üzerinden ceza düzenlenir. HGS ile geçiş ve ihlallerle ilgili tüm düzenlemeler ve cezai işlemler Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülür.