Gazete Vatan Logo

HGS bakiye işlemleri nasıl yapılır?

Trafik akışının düzenli olmasını sağlayan ve önemli bir ölçüde kolaylıklar sunan HGS birçok vatandaş tarafından kullanılmaktadır. HGS sayesinde sürücülere, yanlarında para taşımadan hızlı bir geçiş sağlanmaktadır. HGS yani hızlı geçiş sistemi, otoyol girişleri ve köprü geçişlerinde araçlar tarafından oluşan sıkışıklığı gidermek için kullanılan kartsız geçiş sisteminin adıdır. Peki HGS bakiye işlemleri nasıl yapılmaktadır? HGS geçiş ihlali nedir?

HGS bakiye işlemleri nasıl yapılır?

HGS bakiye yükleme işleminizi gerçekleştirmeden önce kalan bakiyenizi öğrenmek için PTT şubelerine gidebilirsiniz. PTT şubelerinin yanı sıra yine PTT resmi web sitesine giriş yaparakta kalan bakiyenizi hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Bu size zaman açısından büyük tasarruf sağlayacaktır. Ayrıca HGS bakiye sorgulama işleminizi e-Devlet sistemi üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için de bir e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Bakiyenizi bu yollardan birisi ile öğrendikten sonra eğer yeterli bakiyeniz yok ise HGS bakiye yükleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS Bakiye Yükleme

HGS bakiye yükleme işlemleri için herhangi bir PTT şubesine giderek, nakit para ile HGS kartınıza HGS bakiye yükleme işlemi yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra PTT şubeleri içinde bulunan Yüklematik cihazlar üzerinden de hızlı bir şekilde HGS bakiye yükleme işlemi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. Eğer hızlı geçiş sistemini sürekli olarak kullanan birisi iseniz anlaşmalı olan bankalar aracılığı ile otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz. Böylece HGS bakiyeniz azaldığında otomatik yükleme gerçekleşecek ve sizde herhangi bir yükleme işlemi ile ilgilenmek zorunda kalmayacaksınız.

Otomatik yükleme ile birlikte geçişler esnasında yaşanan bakiye sorunlarını yaşamayacak ve bu işlemden kaynaklı ceza kesilme durumu ile karşılaşmayacaksınız. Belirtilen bu yükleme seçenekleri dışında; geçiş merkezleri yakınlarında bulunan benzin istasyonları veya marketleri, e-Devlet sistemini, telefon operatörlerinizi de kullanarak HGS bakiye yükleme işlemlerinizi kolaylık ile gerçekleştirebilirsiniz. Eğer HGS bakiye miktarınız yeterli değil ise geçişiniz cezalı olacak ve daha fazla ödeme yapacaksınız.

HGS Geçiş İhlali

Çeşitler sebepler nedeniyle HGS geçiş ihlali yapmış olabilirsiniz. Bu HGS geçiş ihlali sonrasında da bir cezaya maruz kalırsınız. Bazen yapılan bu ihlallerin farkına varılamayabilir ve bu durum karşısında da kesilen ceza üzerine gecikme faizi de eklenerek var olan borcunuz daha da artabilir. HGS geçiş ihlallerinde yedi gün içerisinde ceza ödenmez ise kesilen cezanın 11 katı bir ceza ödenmesi gerekmektedir. Bu gibi bir durum ile karşılaşmamak ve daha fazla bir ceza ödememek için HGS geçiş ihlali yapıp yapılmadığının düzenli olarak sorgulanması gerekmektedir. Yine HGS bakiye yetersizliği dışında herhangi bir sebepten dolayı HGS kartı okunmayabilir. Bu yüzden de geçiş esnasında belirli bir hız sınırının üstüne çıkılmaması daha iyi olacaktır.

HGS Geçiş İhlali Sorgulama

HGS geçiş ihlali yapılıp yapılmadığını sorgulamak için öncelikler PTT resmi web sitesi üzerinden HGS müşteri hizmetleri bölümüne girilmesi gerekmektedir. Bu bölüme girildikten sonra ise açılan sorgulama ekranında yer alan kısıma, HGS geçiş ihlali sorgulama işlemi yapılacak olan aracın plakası yazılır. Ardından yine ekranda yer alan güvenlik kodu eksiksiz bir şekilde gerekli alana yazıldıktan sonra sorgulama butonuna tıklanılır. Eğer araca ait olan bir HGS geçiş ihlali var ise ekranda gözükecektir.

HGS Cezasına İtiraz Nasıl Yapılır?

Geçiş esnasında etiketin okunmaması, plakanın görünmemesi veya bakiyenin yeterli olduğu halde bir cezaya maruz kalındığı taktirde HGS cezasına itiraz yapılabilmektedir. HGS cezasına itiraz edebilmek için dilekçe ile birlikte Sulh Ceza Mahkemesine başvuru yapılır. Bu başvuru sürecinde eğer ceza yatırılmış ve mahkeme de sizi haklı bulmuş ise yatırmış olduğunuz cezayı geri alabilirsiniz.

Haberin Devamı