Gazete Vatan Logo

Heyelan ana-kızı yuttu

TRABZON’un Araklı ilçesinde günboyu devam eden şiddetli yağış felakete neden oldu


Trabzon’un Araklı ilçesinde Öztürkoğlu ailesinin evini, şiddetli yağış sonrası kayan toprak önüne katarak tepenin eteğine kadar sürükledi. Evde bulunan 55 yaşındaki Fadime Öztürkoğlu ile 18 yaşındaki kızı Münevver Öztürkoğlu yaşamını yitirdi.

TRABZON’un Araklı ilçesinde önceki gün başlayan ve dün de günboyu devam eden şiddetli yağış felakete neden oldu. Aytaş Köyü Kıyıdış Boğazı mevkiinde sağanak yağmur nedeniyle gevşeyen toprak dün öğle saatlerinde aniden tepeden aşağı kaymaya başladı. Yamaçtan kopan toprak kütlesi iki köy evini önüne katarak sürüklemeye başladı. Tepenin eteğine kadar sürüklenen evlerden birinde bulunan Fadime Öztürkoğlu ile (55) ile kızı Münevver tonlarca toprağın altında kaldı. Heyelan sonrası bölgeye kurtarma ekipleri gönderildi.

Komşuları son anda kurtulmuş

Yaklaşık 6 saatlik bir çalışmanın ardından anne ile kızının cesetleri toprağın altından çıkarılabildi. Toprak altında kalan diğer evin sahibi Halil İbrahim Öztürk ise kızı Ümran Öztürk’ün sesler duyması üzerine annesi Emine Öztürk ile birlikte kaçarak kurtulduklarını söyledi. Halil İbrahim Öztürk, “Kızım Ümran önce bir rüzgarı sesi duymuş, ardından da taşların eve doğru geldiğini fark edince annesi ile birlikte evden kaçarak kurtulmuşlar” diyerek komşularını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Bölgeye gelen Araklı İlçesi Belediye Başkanı Recep Çebi üzüntüsünü dile getirdi. Başban Çebi, “Dağ çöktü geldi. Çok üzgünüz. İki ev toprak altında kaldı. Diğer evdeki iki kadın kurtuldu, ama bu evdeki anne ve kızı hayatını kaybetti. Mağdurların ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

Cuma’ya gitti dönüşte acı haberi aldı

Evi tepenin eteğine kadar sürüklerip tonlarca toprak altında kalan Cemal Öztürkoğlu, eşi ve kızını kaybetmenin şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Cemal Öztürkoğlu’nun cuma namazına gittiği için evde olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı