Gazete Vatan Logo

Hesapta para olmasa da kira ödenecek

VakıfBank’ta ‘Kiram Güvende Sistemi’ başladı. Kiracının, kira günü geldiğinde hesabında yeterli bakiyesi bulunmasa da ödemesi otomatik olarak yapılacak.

Hesapta para olmasa da kira ödenecek

VakıfBank, hizmet yelpazesine bir yenisini daha ekledi. ‘Kiram Güvende Sistemi’ni başlatan banka, ev sahiplerine kira tahsil garantisi verirken, kiracılara finansal destek sağlıyor. Bu hizmet kapsamında kira ödeme gününde kiracının hesabından ev sahibine otomatik ödeme yapılıyor. Kiracının hesabında yeterli bakiye olmaması durumunda kira bedeli kiracının kredi limitinden çekilerek ev sahibinin hesabına aktarılıyor. Ev sahiplerinin kira ödemelerinin ödenmemesinden endişe duymasının önüne geçen hizmet, yeni ev kiralayacak olanların da işini kolaylaştırıyor.

TL’de geçerli

12 ay boyunca sadece Türk Lirası cinsinden yapılan mesken nitelikli gayrimenkullerin kira ödemelerini kapsayan hizmetten faydalanmak için kiracıların VakıfBank müşterisi olması gerekiyor. VakıfBank müşterisi olmayan ev sahibi ve kiracılar da şubelerden yapacakları başvuruyla sisteme dahil olabiliyor.