Gazete Vatan Logo

Hesap ver başkan!

Antalya'daki facianın tek sorumlusu gerekli önlem alınmadan yarış izni veren Otomobil Federasyonu!

Türkiye Otodrag Şampiyonası için Antalya'da Türk Hava Kurumu'na ait Karain Havaalanı'na yapılan derme çatma pistte can veren 3 gencimiz, alaturka zihniyetin kurbanı oldu. Dünyanın her yerindeki pistlerde, güvenlik önlemleri konusunda özel standartlar var. Türkiye'deki ilk özel otomobil pisti olan Autodrom'un sahibi ve otomobil yarışçısı Ethem Genim, "Drag yarışları, dünyanın her yerinde kenarları duvarlarla kaplı özel bir pistte yapılır. Duvarlar olası bir aksilikte otomobilin pistten çıkıp seyircileri yaralamasını engellemek içindir. Seyircilerin bulunduğu tribün genellikle görselliğin en çok olduğu start noktasında oluşur. Onlar da otomobillere en az 50 metre uzaklıktadır" diyor.

Başkan: Yorum yok
Ancak Antalya'daki pistte bunların hiçbiri yoktu. Buna rağmen yarışların yapılmasına izin veren Türkiye Otomobil ve Motor Sporları Federasyonu'nun Başkam Mümtaz Tahincioğlu, federasyonun kurduğu komisyonun araştırması bitmeden bir yorumda bulunamayacağını söyledi.

"Seyirci suçlu"
TOMSFED Antalya Temsücisi Haluk Özsevim ise tüm güvenlik önlemlerini aldıkları konusunda ısrarlı ve suçun seyircide olduğunu savunuyor: "Pist yarış için hazırlandı ve orta bölmelere bariyer yerleştirildi. Jandarmanın dışında 50 özel güvenlik elemanının görev yaptı. Seyirciler, tel örgüleri ezip pistin dibine kadar girdi. Ancak tüm bunlara karşın vicdanen içimiz rahat değil."

Haberin Devamı