Gazete Vatan Logo

Hermès hem ev alıyor hem mağaza açıyor

Dünyanın en değerli markalarından Hermès’in patronu Xavier Hermès, yatırımını Türkiye’ye yapıyor. “İstanbul’un lüks perakende merkezi olacağına inancım tam” diyen Hermès, hem Beyoğlu’ndan ev alacak hem de burada yeni Hermès mağazası açacak.

Hermès hem ev alıyor hem mağaza açıyor

Dünya moda ve perakende sektörünün en değerli markalarından, 15.3 milyar dolar değerindeki Hermès markasının 5’inci kuşak yöneticisi Simon Xavier Guerrand-Hermès, hem Beyoğlu’ndan ev alıyor hem de Hermès mağazası açıyor.

Perakende merkezi

Başka metropolleri de incelediğini, son 4 ayda 2 kez İstanbul’a geldiğini belirten Hermès, İstanbul’un tarihi güzelliği karşısında büyülendiğini söyledi. Hermès, “İstanbul’un lüks bir perakende merkezi olacağına inancım dolayısıyla Hermès’in burada mağaza açması için gerekli niyet anlaşmalarını yaptım” dedi.

Geçtiğimiz Nisan ayında İngiliz Kraliyet ailesi üyesi Kent Prensi Michael Franklin’in yanı sıra Fransız Brazzeville Vakfı Başkanı Jean Yves Ollivier ile İstanbul’a gelen Hermès, o dönemde kendini bir İstanbul aşığı olarak tanıtmış ve “Burada bir evimin ve mağazamın olmasından büyük mutluluk duyarım. Türkiye’nin 2017’de yakaladığı yüzde 7.4’lük ekonomik büyüme performansı hayranlık verici bir durum. Şirket olarak dünyanın birçok yerine yatırım yapıyoruz, Türkiye de her zaman radarımızda olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’ye inancımız tam olduğu için geldik

Hermès ile Fransızlar’ın Michelin yıldızlı Alain Ducasse restoranları Taksim 360’ta mağaza ve restoran açmak için iyi niyet anlaşması imzaladı. Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mert Çalık, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başdanışmanı ve Türkiye’nin eski Paris Büyükelçisi Hakkı Akil’in bulunduğu imza töreninde Xavier Hermès, “Biz Türkiye’nin geleceğine inandığımız için buradayız” dedi. Alain Ducasse restoranlarının global yatırımcısı Amerikalı ünlü iş adamı NJK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Kazeminy de “Türkiye pazarına girmekten dolayı mutluyuz” diye konuştu.

3 Michelin yıldızlı Alain Ducasse de İstanbul’da
Hermès’in yanı sıra Fransız mutfağını dünyaya yayan ve ‘Şeflerin Şefi’ olarak bilinen, 3 farklı şehirde 3 ayrı restoranı 3 Michelin yıldızına sahip Alain Ducasse da İstanbul’da bir restoran açmaya karar verdiğini açıkladı. Paris’ten Tokyo’ya Alain Ducasse restoranlarının global yatırımcısı konumunda bulunan Amerikalı iş adamı NJK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Kazeminy İstanbul’un kalbinde bir restoran açacakları için heyecanlı olduklarını söyledi. Alain Ducasse restoranları; Monako, Fransa, İngiltere, ABD, Japonya, Çin ve Katar’la birlikte restoran zincirini genişleteceği 8’inci ülke olarak Türkiye’yi seçmiş oldu.

Haberin Devamı