Gazete Vatan Logo

Herkesi kurtardı, kendisi öldü!

Adana’nın Tuzla plajında inanılmaz bir dram yaşandı...

Dalgalara kapılan oğlu ve kızını boğulmaktan kurtaran baba, kalp krizi geçirerek can verdi. Aynı olayda, liseli kuzen de dalgalara kapılarak öldü.

ADANA’nın merkez Barış Mahallesi’nde oturan Mehmet Şekeroğlu (54), geçen hafta eşi, 3 çocuğu ve ziyaretine gelen 2 yeğeni ile Tuzla Beldesi’ndeki plaja gitti. Aile rahat edebilmek için kalabalıktan uzak bir bölgede denize girip, güneşlenmeye başladı. Öğleden sonra rüzgarın etkisiyle dalgalar arttı. Zaman zaman 2 metreyi bulan dalgalar arasında yüzen Ertuğrul (24), Meryem (21), Hamide Şekeroğlu (16) ile Konya’dan gelen kuzenler Mustafa Şekerli (18) ve Nurgül Çamlı’nın (18) imdat çığlıkları yükseldi. Kumsalda eşi Raziye ile oturan Mehmet Şekeroğlu, çığlıkları duyunca, denize atladı. Hızla yüzen Şekeroğlu, çırpınan büyük oğlu Ertuğrul ve kızı Hamide’yi kurtardı. Plajdakiler de Meryem Şekeroğlu ve Nurgül Çamlı’yı dalgaların arasından aldı. Lise öğrencisi Mustafa Şekerli ise azgın dalgalar arasında boğularak can verdi.

Tüm sahilde şok

Sahildeki kalabalık olayın şokunu yaşarken, nefes nefese kalan Mehmet Şekeroğlu’nun kalbi yorgunluğa ve üzüntüye dayanamadı. Çocukları ve yeğenlerini kurtarmak için insan üstü çaba harcayan Şekeroğlu, kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi. 26 yıllık eşini kaybeden Raziye Şekeroğlu, “Allah onu bizden aldı ama evlatlarımı bağışladı. Çocukların çırpınışını görüp koştu. Yardım edenlere de teşekkür ediyorum. Yoksa çocuklarım da şimdi hayatta olmayacaktı” dedi.

Haberin Devamı