Gazete Vatan Logo

Herkes sigarayı bırakabilir!

Glüten, şeker, sigara gibi bağımlılıklardan iki saatte kurtaran ve kilo vermeyi sağlayan Abrahamson Metodu’nun yaratıcısı Ehud Abrahamson geçtiğimiz hafta İstanbul’daydı. Abrahamson, ortaya çıkardığı metot sayesinde özellikle sigarayı nasıl bıraktırdığını anlattı.

Herkes sigarayı bırakabilir!

Kendi adınızı verdiğiniz metodu nasıl geliştirdiniz?

Biyoloji eğitimi aldım ve alternatif tıp okudum. Çin ve alternatif tıbbın, kristal terapinin ve bio enerjinin yardımıyla insanlara sigarayı bırakmaları konusunda nasıl yardımcı olabileceğini araştırdım.

Metodunuz nasıl çalışıyor?

Bir insan herhangi bir kimyasal, nikotin veya şeker kullandığında, beyinde, bu kimyasalları tanıyan reseptörler vardır. Bu reseptörler, bu kimyasalları öğrenirler. Beyinde, seratonin, dopamin, endorfin, kafein, sakarin gibi kimyasalları tanıyan bölgeler vardır. Ayrıca, beyinde sadece kimyasallar değil, aynı zamanda alışkanlıklar da tanımlanır. Bunların hepsi birlikte, belli bir bölgede, yıllar geçtikçe büyür. Bu kimyasalları ve alışkanlıkları kullanmazsanız, bunlar gittikçe küçülür. Bir insan sigarayı bıraksa ve 10 yıl boyunca bir tek sigara bile içmese, 10 yıl sonra bir tek sigara bile içtiğinde, beyinin bu bölgesi tekrar aktifleşir. Biz, terapi esnasında, bu bölgeyi uykuya geçiririz. Beyinin bu bölgesi, dinlenme moduna girer. Ama, şunu mutlaka söylemeliyim ki, bu terapi, kesinlikle bir hipnoz değil. Biz insanları uyutmayız. Biz sadece, onların beyinlerindeki bu bölgeyi, yani reseptörleri uykuya geçiririz. İnsanların bilinçleri, bu uygulama süresince, sürekli olarak açıktır. Bu metodun, hipnozla hiçbir benzerliği yoktur. Bu metodda, akupresür uygulanır. Biz, sigara için, akciğerler üzerindeki meridyenlere, şeker ve glüten için ise mide üzerindeki meridyenlere basınç uygularız.

Haberin Devamı

Spor yapmalı ve su içmelisiniz

Terapiden çıktıktan sonra nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Eğer o kişi sigara için gelmişse, yaşadığı odaların tamamını temizlemeli. Evini, ofisini, arabasını iyice havalandırmalı. Tüm sigara paketlerini atmalı ve bir daha geri dönmemeye kararlı olmalı. Ayrıca pasif içicilikten sakınmalı. Kafeler, ve benzeri sigara içilen yerlere, ilk bir ay gitmekten kaçınmalı. Aileden birileri bile evde sigara içmemeli. Spor yapabilirlerse çok yardımcı olur. Ayrıca bolca su içmeliler. Bazı insanlar bir ayda, bazı insanlar bir haftada, bazıları bir günde tamamen sigaradan arınabiliyorlar. Her şey beyinde bitiyor. Keman çalmayı nasıl unutmuyorsanız, sigara içmeyi de aynı şekilde hiçbir zaman unutmuyorsunuz.

Haberin Devamı

Şeker ve glüteni de bırakabilirsiniz

Auraların etkisi nasıldır?

Eski düşünce kalıpları, eski negatif inançlar, sizi sürekli olarak rahatsız eder. Birçok insan, auralarında, başkalarının onlarla ilgili düşündüklerini taşırlar. Her şey koyudur. Her şey gerçekte olduğundan daha farklı görünür. Herkes sigarayı bırakabilir! Herkes şeker ve glüteni bırakabilir! Bu hiç zor değil ve bu bir gerçek, ama insanlar buna inanmıyor.

Kristallerin burada etkisi nedir?

Genel olarak 12 kristal, astrolojinin 12 burcuyla karşılaştırılır. Her kristalin değişik bir etkisi vardır. Örneğin, bizim terapilerimizde kullandığımız bir kristal vardır, ametist. Bu kristal, insanları yavaşlatır. Bu kristal, insanların sigarayı bırakmalarını sağlamaz. Kristal, tedavi yapmaz. Sadece insanları sakinleştirmek için bize yardımcı olur!

Haberin Devamı

Sigarayı bırakmaya yardımcı bir diğer yöntem hipnoterapiyle benzerlikleri var mı?

Kesinlikle yok! Terapiye gelen kişi, bütün terapi boyunca kendindedir. Terapiden sonra tiksinti, arzu etmeme hissederler. Bazıları çevrelerinde birisinin sigara içmesine aldırış etmez. Sigaraya ihtiyaçları kalmaz. Bazı insanların metabolizması biraz daha yavaştır. Biz bu gruptaki kişilere özellikle bol bol su içmelerini tavsiye ediyoruz.