Gazete Vatan Logo

Herkes eceliyle öldü zannetti ama...

Herkes eceliyle öldü zannetti ama...

Bursa'da, eceliyle öldüğü zannedilerek dün defnedilen kadının mezarı, hayatını kaybetmeden önce, yaklaşık 10 yıldır ayrı yaşadığı eşiyle tartıştığının öğrenilmesi üzerine açıldı. Kesin ölüm nedeni otopside belirlenecek kadının eşi ise gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir oyuncakçı dükkanında çaycılık yapan Mehmet K. (60) ile 40 yıllık eşi Emine K, yaklaşık 10 yıl önce Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi'ndeki bir apartmanda ayrı dairelerde yaşamaya başladı.

Apartmanın merdiveninde, Mehmet K. ile Emine K. arasında dün sabaha karşı çamaşır yıkama konusunda tartışma çıktı. Mehmet K'nın, tartışmanın büyümesi üzerine eşini darbedip boğazını sıktıktan sonra bayıldığını görünce binadan ayrıldığı iddia edildi.

Çocukları, Emine K'yı merdivende hareketsiz yatarken görüp polis ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi, Mehmet K'ya ise ulaşamadı.

Olay yerine gelen ekiplerin, kadının eceliyle öldüğünü söylemesi üzerine yakınlarına defin için ruhsat verildi. Emine K'nın cenazesi, cenaze namazının kılınmasının ardından Hamitler Mezarlığı'nda defnedildi.

Haberin Devamı

Mehmet K'nın definden sonra da ortaya çıkmamasından şüphelenen çocukları, Merinos Polis Merkezi'ne giderek durumu anlattı. Polis ekipleri, bir süre sonra yakaladıkları Mehmet K'dan, olay öncesi eşini darbettiği ve boğazını sıktığını öğrendi.

Cumhuriyet savcısının talimatıyla mezardan çıkarılan Emine K'nın cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Zanlı ise emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.