Gazete Vatan Logo

Herkes bu habere ağlayacak!

81 yaşındaki Kore Gazisi elektrik faturasını yatırmak için dışarı çıktı...

KARS'ta elektrik faturasını yatırmak için evinden çıkan 81 yaşındaki 4 çocuk babası Kore Gazisi Fazıl Dönmez, sıcakların etkisiyle tansiyonu düşünce baygınlık geçirdi. Dönmez'in kaldırıma çarptığı kafası ve sağ kaşı yarıldı. Vatandaşların yerden kaldırdığı Kore gazisi hastaneye gitmek istemediğini belirterek, "Bırakın, faturamı yatırıp evime gideyim. Çocuklar duyarsa tedirgin olur" dedi. Ambulansla hastaneye kaldırılan Kore gazisinin kaşına 4 dikiş atıldı.



Kore Gazisi Fazıl Dönmez, evinin 37 liralık elektrik faturasını yatırmak için TEDAŞ'ın Yusufpaşa Mahallesi'ndeki tahsilat bürosuna giderken, tansiyonu düşmesi sonucu aniden yere yığıldı. Düşmenin etkisiyle kafası ve sağ kaşı yarılan Dönmez'e ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Ayağı kaldırılan Kore Gazisinin kanayan kaşı mendille sarılarak, kanın durması sağlandı. Ailesine haber verilmek üzere telefon numarası istenen Dönmez, "Bırakın faturamı yatırıp, evime gideyim. Çocuklarım duyarsa tedirgin olurlar. Ambulansa gerek yok, ben kendim giderim" diye diretti.

Olay yerinde bir süre çevredeki vatandaşlar tarafından ilk müdahale yapılan Kore Gazisi Dönmez Dede, "Ey gidi Kazım Karabekir Paşa, Halit Paşa şimdi neredeler? Onlarla beraber on kişi ile Kars'a bayrağı diken babanın oğluyum. Şimdi yaşlandım. Tansiyonum düştü ve kısa bir süreli baygınlık geçirdim. Ne olur beni hastabeye götürmeyin" dediyse de Dönmez, olay yerine çağrılan ambulansa alınarak devlet hastanesine götürüldü. Dönmez'in yarılan kaşına 4 dikiş atıldı.

Kore Gazisi Dönmez?in babasının da İstiklal gazisi olduğu ve kendi madalyasının yanında, babasının İstiklâl madalyasını taşıdığı öğrenildi.

Haberin Devamı