Gazete Vatan Logo

Herkes ‘bi tur’ binecek!

Bakanı Avcı, “Çocuklarımız bisikletleri ortaklaşa ve sırayla kullanacaklar. Bisiklet öğrenciye değil okula dağıtıldı” dedi.

Herkes ‘bi tur’ binecek!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı” kapsamında, bisiklet dağıtım törenine katıldı. Avcı, Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, organizasyonda emeği geçen başta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı personeline teşekkür etti.

Akrobasi yapmayın

Bisikletlerin öğrencilere değil, okullara dağıtıldığını ifade eden Avcı, şöyle konuştu, “Okullarda çocuklarımız bunları sırayla ortaklaşa kullanacaklar. İnşallah sayıları zaman içerisinde daha da arttıracağız. Bütün okullarda çocuklarımızın bu imkandan yararlanmaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Çocuklarımıza hayırlı olsun. Hemen, alır almaz akrobasiye kalkışmayacağız. Önce düzgün bir şekilde bineceğiz. Sonra, bakalım bunlarla neler yapabileceğimizi sonra bakacağız. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Avcı’nın konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullara 197 bisiklet, yerleşke içerisinde kullanmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi yetkililerine de 200 bisiklet teslim edildi.

Haberin Devamı

Bisiklet dağıtımı sırasında öğrencilerle sohbet eden Bakan Avcı, bisiklet kullanımı konusunda bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bisiklet dağıttığı ortaokul, lise ve üniversitelerdeki öğrencilere, “Hemen alır almaz akrobasiye kalkışmayacağız. Önce düzgün bir şekilde kullanacağız” dedi.