Gazete Vatan Logo

Her yönüyle Ant Yapı

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay her yönüyle Ant Yapı'yı anlattı

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Ant Yapı hakkında soruları yanıtladı. İşte Mehmet Okay'ın ağzından ''Her yönüyle Ant Yapı''

Nihan Urel : Haziran ayında Antteras’ı teslim ediyorsunuz. Antteras, boğazın en keyifli yerinde ve bu nedenle sizin de gözbebeğiniz… Peki, Ant Yapı’nın yaptığı bu projede yaşamanın bedeli nedir?

Mehmet Okay : Evet belirtttiğiniz gibi Haziran ayı sonunda Antteras’taki konutları sahiplerine teslim ediyoruz. Konumu, panoramik manzarası, sosyal imkanları, mimarisi ve daha birçok başka farklılığı ile özel projelerimizden biri oldu Antteras. Bölge olarak zaten İstanbul’un incisi boğaza nazır bir alanda yer alması, ve bu alanın site olabilecek büyüklükteki son parsel olması dolayısıyla şu anda satışa sunduğumuz projeler arasında en yüksek fiyatlı proje halinde. Bugün Antteras’ta konut sahibi olmak isteyen biri, dekorasyon da dahil olmak üzere yaklaşık 800 bin dolardan başlayan fiyatlarla Haziran ayı sonu itibariyle hemen konutunu teslim alabiliyor. Antteras’ta sunulan yaşam, Ant Yapı projelerinin alamet- i farikası olan komşuluk ilişkileri ve eşsiz manzara ise tabi ki paha biçilemez.

Nihan Urel: Projede şimdiki satış fiyatları, şu anki ekonomik konjonktüre göre 5 sene sonra yüzde kaç artmış olur?


Mehmet Okay :Tamamen şu anki ekonomik konjonktüre göre değerlendirirsek, 5 yıl içerisinde %100’ü aşan oranda bir artış olacağını tahmin ediyoruz. Tabi ki çok hızlı değişen bugünün Türkiye’sinde çok net tahminler yapmak biraz güç olabiliyor. Bazı projelerimizde USD bazında %300 artış oranı dahi oldu ve hala artmaya da devam ediyor.

Nihan Urel : Oturum başladığında satış hala devam edecek mi?


Mehmet Okay : Komşu profiline verdiğimiz önem , projede fiyatların üst gelir grubuna hitap etmesi ve çok özel bir proje olması sebebiyle, müşterilerin karar süreçleri de normale göre daha uzun olabiliyor. Önümüzdeki ay sonunda teslimler yapılıp, oturum başladığında satışlar da hala devam ediyor olacaktır. Bu da demek oluyor ki büyük titizlikle hazırlanan Antteras’ta oturuma hazır konutlara ulaşmak hala mümkün olacak.


Nihan Urel :Antasya Ekim ayında teslim…Hızınızı tebrik ediyoruz…Ümraniye'ye ilk el atan ve Ümraniye'nin çehresini değiştiren ilk müteahhitlerdensiniz. Bu projeniz tamamlandığında satışlar bitmiş olacak mı?

Mehmet Okay :Ant Yapı buradaki ilk projesini Antrium Residence ile gerçekleştirdi, Antasya da bu bölgedeki ikinci projemiz. Antrium’un başarısının bu projede de gerçekleşeceğine inanıyoruz. Konum olarak hem şehrin içinde hem dışında diyebileceğimiz yerde. Finans ve Finans dışı sektörlerin müdürlük ve merkezlerinin yapılandığı bölge , gelecek açısından da umut vadediyor. Ant Yapı’nın Yönetim Merkezi’nin de bu bölgede olması bizim açımızdan ayrı bir önemde. Şu an itibariyle %70’i aşan oranda satış tamamlandı.

Bu yıl Ekim ayı sonunda Antasya Residence tamamlandığında, satışlar bu hızla devam ederse , neredeyse tamamına yakını satılmış olacaktır diye düşünüyoruz.

Nihan Urel: Siz sadece konut üretmiyorsunuz…Taahhüt işleri de yapıyorsunuz…İş GYO' nun ‘’Manzara Adalar’’ını ve Türkiye Finans Gn. Müdürlüğü işlerini üstlendiniz…Asıl sevdiğiniz iş ya da sizin için cazip olan hangisi ; Konut üretmek mi , Taahhüt işleri mi?

Mehmet Okay : Ant Yapı olarak 1991 yılından beri taahhüt işlerimizi sürdürüyoruz. Öncelikle Rusya’da başladığımız faaliyetlere 2000 yılında Türkiye’ye girerek devam ettik ve burada, her zaman belirttiğimiz gibi yurtdışında kazandıklarımızı yatırarak, projeler geliştirdik. Az önce bahse konu olduğu üzere özellikle Ataşehir, Bomonti ve Ümraniye’de öncü olarak geliştirdiğimiz tüm projeler büyük beğeni topladı ve yatırımcılarımızı memnun etti. Böylelikle ne mutludur ki geniş ve oldukça sadık bir müşteri portföyüne eriştik. Bugün Ant Yapı Dostları olarak adlandırdığımız yatırımcılarımızla yolumuza devam ediyor, yine onlar için daha iyisini yapmaya her zaman gayret ediyoruz.

Proje geliştirmenin yanı sıra bugüne kadar yurt içinde taahhüt işleri de yaptık ve halen devam ediyoruz.

Bizim işimiz inşaat ve bu işi her açıdan seviyoruz. Herkesin bildiği ve deneyimli olduğu işi yapması taraftarıyız. Böylelikle sonuçları hem sizi hem de karşı tarafı memnun ediyor, devamı da kendiliğinden geliyor.

Bizim için cazip olan kendi ekibimizle, taşeronlarımızla ve dostumuz dediğimiz müşterilerimizle daha da iyi işler başarmak.

Nihan Urel : Rusya’da , Ukrayna’ da ve Türkmenistan 'da bir çok taahhüt işi yapıyorsunuz.. Rusya'daki son ekonomik konjonktür oradaki inşaat piyasasını ve sizin işlerinizi nasıl etkiliyor?

Mehmet Okay : Özellikle Rusya’da ekonomik olarak zorlu dönemlerden geçildiği aşikar.Bizim işlerimizin de hiç etkilenmediğini söylemek pek doğru olmaz. Ancak bu yılın başından şu güne kadar 4 yeni projeye başlamamız ve devam ettiğimiz projeler vaktinde tamamlıyor olmamız , yurt dışındaki işlerimizin sağlam adımlarla yürüdüğünü gösteren önemli karineler olarak görülebilir.

Nihan Urel : Turizm yatırımlarınız da devam ediyor. Ataşehir Radisson Otel ve Alaçatı'daki Butik Otel.. Yatırımlarınızın dönüşü nasıl? Alaçatı’da yaz sezonu dışında otelinizin doluluk oranı hangi seviyelerde seyrediyor ?

Mehmet Okay :Turizm sektöründe şu anda faaliyette olan 3 yatırımımız mevcut.

Bomonti’deki ödüllü kuleler , Anthill Residence içerisindeki servisli rezidans daireleri konseptli Fraser Place Anthill Istanbul ile Ataşehir’deki Radisson Blu Hotel Istanbul Asia haricinde Alaçatı liman bölgesinde Port Alaçatı evlerinin hemen yanındaki butik otel Antmare.

Her birinin konsepti farklı olmasına rağmen tüm yatırımlarımızın dönüşü bizi oldukça memnun ediyor. Konusunda uzman, sektörde deneyimli ve başarılı ekipler ve danışmanlarla çalışmamızın karşılığı bir başarı hikayesi olarak ortaya çıkıyor.

Tabi Singapurlu Frasers ve Rezidor gibi dünyaca ünlü zincirlerle işbirliği de işimizi kolaylaştırıyor.

Turizm yatırımlarına devam edeceğiz.Hatta ilk olarak Antasya Residence içerisinde , aynı Anthill’de olduğu gibi , servisli rezidans daireleri oluşturmayı planlıyoruz. Bu konudaki görüşmelerimiz devam ediyor.

Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde Antmare otelin de doluluğu tahmin edilebileceği gibi oldukça yüksek. Yaz sezonu dışında ise gruplar, toplantılar ve kurumsal misafirlerimiz ile otelin doluluk oranı bizi oldukça memnun ediyor.

Haberin Devamı