Gazete Vatan Logo

Her yıl yüzde 30 temettü garanti

Halka arzı 8-9 Haziran’da yapılacak olan Mavi Giyim’in CEO’su Cüneyt Yavuz “Artık birlikte çok olacağız. Her yıl % 30 temettü dağıtmayı hedefliyoruz” dedi.

Her yıl yüzde 30  temettü garanti

Mavi Giyim’in halka arzı 8-9 Haziran’da yapılacak. Yurt içinde 1.2-1.4 milyar lira arasındaki halka arz büyüklüğüyle son yılların en büyük halka arzlarından biri olarak borsaya kote olacak en büyük şirket olan Mavi Giyim’in ana ortaklarından Turkven’in şirkette halka arz sonrası azınlık payı kalırken, çoğunluk ve kontrol Akarlı Ailesi’nde olacak. Halka arz 43 ile 51.6 lira aralığından yapılacak. Hisselerin yüzde 7.17 ek satış dahil yüzde 55’i halka arz edilecek. Şirket hisselerinin 15 Haziran’da Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması planlanıyor.

Şirketin halka arzı ile ilgili telekonferansla gazetecilerin sorularını yanıtlayan CEO Cüneyt Yavuz, halka arz edilecek hisselerin yüzde 70’inin ayrıldığı yabancı kurumsal yatırımcıların daha çok kıta Avrupası ve ABD’de bulunanlardan ilgi gördüklerini belirtti.

Global yönetim kurulu

Yavuz, talep toplama sürecinde Batılı ülkelerden ilgi gördüklerini belirterek, “Mavi Giyim’in bugün yaklaşık 1.4 milyar lira cirosu, 177 milyon lira FAVÖK’ü var. Frankfurt, Stockholm, Londra ve ABD’deki yatırımcılardan ilgi gördük. Dünyanın büyük fonlarıyla görüşüyoruz, yatırıma uzun vadeli bakıyorlar. Yatırımcılarımıza her yıl yüzde 30 temettü dağıtmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yavuz, halka arz sonrası Ersin Akarlılar’ın yönetim kurulu başkanı olacağını belirterek, “Turkven temsilcisi Seymur Tarı kalacak. Elif Akarlılar ve ben de devam edeceğiz. Bağımsız üye olarak Koç Holding CFO’su Ahmet Ashaboğlu ve Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın yer alacak” dedi.