Gazete Vatan Logo

Her yıl 100 mağaza açıp güzelleştirecek

Watsons Türkiye, önümüzdeki 5 yılda her yıl 100 yeni mağaza açarak büyümeyi planlıyor. Cadde ve çarşı mağazalarına da ağırlık vermeye başlayacak olan Watsons Türkiye, Bağdat Caddesi’nde yakında mağaza açacak, İstiklal Caddesi’nde yer arıyor

Türkiye’de 10 yılı geride bırakan ve 48 şehirde 162 mağazası ile hizmet veren Watsons, önümüzdeki 5 yılda her yıl 100 yeni mağaza açarak büyüme planları yapıyor. AVM’lerin yanı sıra cadde ve çarşı mağazalarına da ağırlık vermeye başlayacak olan Watsons Türkiye, Bağdat Caddesi’nde yakında mağaza açacak, İstiklal Caddesi’nde ise yer arıyor.

Nielsen 2014 verilerine göre yüzde 38 kozmetik pazar payı ve kişisel bakım ürünlerindeki yüzde 21 pazar payı ile kozmetik ve kişisel bakım perakende kategorisinde satışlar itibarıyla lider olduklarını belirten Watsons Türkiye Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu, “A.S. Watson Group bünyesindeki Watsons, bugün 12 ülkede 4 bin 600’den fazla mağazasıyla hizmet veriyor. Türkiye, bu 12 pazar içinde büyüme hızıyla ilk sırada. Türkiye’nin yükselen trendini 2015 yılında ve sonrasında da sürdürmeyi hedefliyoruz. 5 yıllık planlarımızda her yıl 100 mağaza açarak büyümek var. Türkiye’nin her noktasında varız ve yine her noktasında mağaza açabiliriz” diye konuştu.

Şu anda Türkiye’de

Haberin Devamı

üretimini yaptırdıkları bir ürün olmadığını kaydeden Yanıkoğlu, hacim yükseldiği taktirde sadece Türkiye için değil bölge için üretim yapmalarının söz konusu olacağını söyledi. Yanıkoğlu, “Bölgesel bir üretim merkezi olma planımız var ve ıslak mendil üretime en yakın olduğumuz ürün” dedi.

150 binden fazla kişi oy kullandı

Watsons’ın yılın en iyi güzellik ve kişisel bakım ürünlerini seçtiği “Watsons Güzellik ve Kişisel Bakım Ödülleri”ni bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleştirdiklerini belirten Ahmet Yanıkoğlu, oylamaların watsons.com.tr üzerinden devam ettiğini söyledi. Yanıkoğlu, toplam 11 kategoride 50’ye yakın ürünün değerlendirildiği oylamada 150 bini aşkın oy kullandığını kaydetti.

En çok alınan, en çok çalınan maskara!

AHMET Yanıkoğlu, mağazalarında öne çıkan ürünleri şöyle anlattı: “Adet bazında en çok oje satıyoruz. Maskara ve eyeliner çok satıyor. 4 milyondan fazla maskara satıyoruz. Ürün çaldırma ve hasar verme gibi sorunlar olabiliyor. En fazla makyaj malzemeleri çalınıyor. Maskara ilk sırada. Mağazalardan ürün çalıp pazarlarda satanlar oluyor.”

Haberin Devamı