Gazete Vatan Logo

Her yerde aranan 'eksik etek' yakalandı

Ankara'da geçtiğimiz yıl içerisinde Çankaya'da iki ayrı evden 300 bin lira değerinde ziynet eşyası çalarak ortadan kaybolan hırsızlık şebekesi üyelerine yönelik operasyonların devamında üç ilde toplam 9 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan "eksik etek" lakaplı Ayşe Ç. ile 8 ayrı evden hırsızlık suçundan aranmasının bulunan 18 yaşından küçük Y.Ç. gözaltına alındı.

Her yerde aranan 'eksik etek' yakalandı

Milliyet'ten Paşa Alyurt'un haberi göre; Ankara'da geçtiğimiz yıl içerisinde Çankaya'da iki ayrı evden 300 bin lira değerinde ziynet eşyası çalarak ortadan kaybolan hırsızlık şebekesi üyelerine yönelik operasyonların devamında 2 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan "eksik etek" lakaplı Ayşe Ç.'nin Ankara, Eskişehir ve Aksaray olmak üzere üç ilde toplam 9 ayrı suçtan aranma kaydının bulunduğu, Ayşe Ç. ile birlikte yakalanan yaşı 18'in altında Y.Ç.'nin ise 8 ayrı evden hırsızlık suçundan aranmasının bulunduğu kaydedildi. Şebekeyle ilgili Hırsızlık Büro'su ekiplerince geçtiğimiz ay yapılan operasyonlarda 4 şüpheli yakalanmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro'su ekiplerince bir hırsızlık şebekesine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 4 kişinin gözaltına alındığı çalışmaların devamında 2 aylık takibin ardından şebekenin suç makinesi üyesi 2 şüpheli daha yakalandı. Ankara’nın lüks semtlerindeki evlere girerek 300 bin lira değerinde ziynet eşyası çalan 2 hırsızın sabıka dosyasının ise oldukça kabarık olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Bina sakini gibi giriyorlarmış

Hırsızlık eylemlerinde lüks yerleşim yerlerindeki evleri seçen kadın hırsızların bölgenin giyim tarzına göre giyindikleri, özel olarak kilidi olan binalara girişte bina sakinlerinin peşinden misafir veya bina sakini gibi girerek hırsızlık eylemlerini gerçekleştirdikleri belirlendi.

Üç ilde aranması çıktı

Şüphelilerden Ayşe Ç.'nin 15 evden hırsızlık, 4 konut dokunulmazlığını ihlal ve 1 açıktan hırsızlık olmak üzere 20 suç kaydını olduğu bildirildi. Ayşe Ç.'nin Ankara'da 6, Eskişehir'de 2, Aksaray'da ise 1 hırsızlık suçundan olmak üzere 9 ayrı hısızlıktan aranması bulunduğu ifade edildi. Şüpheli Ayşe Ç. ile birlikte yakalanan Y.Ç.'nin ise 12 evden hırsızlık, 2 konut dokunulmazlığı, ve 1 kayıp şahıs olmak üzere 15 ayrı suç kaydının bulunduğu, bu olaylardan da 8 evden hırsızlık suçundan firari olduğu belirlendi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı