Gazete Vatan Logo

Her yer çiçek çizgi ve puantiye

Bu yaz her yerde puantiyeler, çizgiler ve çiçekleri görmeye hazır olun. Ofis ortamından, geceden gündüze şimdi bunlar moda.

Her yer çiçek çizgi ve puantiye

2017 bahar ve yaz aylarında her yerde puantiyeler, çizgiler ve çiçekleri görmeye hazır olun. Çiçek bahçesinden ofis ortamına, geceden gündüze şimdi bu trendler moda.

Sokaklar çiçek bahçesi

İster bir buket çiçek hissi, ister bahçe isterseniz sade bir çiçek deseni. Bu bahar ve yaz aylarının favorisi şüphesiz nakışta ya da baskıda çiçek desenleri. Öncelikle elbiselerde kullanılan çiçek desenleri bomber ceketlerden gömleklere, hatta sezon trendi çizgili gömleklerin üstünde nakış olarak bile karşımıza çıkıyor. Alexander McQueen, Libertine, Altuzarra, Chloe ve Balenciaga ister tek parça ister farklı desenlerde iki parçalık kombinlerde çiçek desenlerini sundu. Dolce Gabbana, Prada, Armani ve Fendi’nin çiçekli kombinleri geçtiğimiz sezondan bu yana göz almaya devam ediyor. Ancak iri çiçekli olanları daha fazla dikkat çekiyor. Çiçek deseni parçaları giymek her ne kadar keyifli olsa da başka parçalarla kombinlemek zordur. Oldukça renkli parçalar oldukları için gözü yorma ve abartılu durma ihtimalleri yüksek olduğundan sade, tek renk çantalarla ve zarif ayakkabılarla kombinlemekte fayda var.

Haberin Devamı

Her yöne çizgi

Çizgiler bu sezonun bir diğer gözde trendi. Victoria Beckham’dan, Phillip Lim’e sıklıkla karşılaştığımız dikine çizgilerin yanı sıra Burberry, Gucci, Fendi ve Missoni’nin çizgileri geçtiğimiz yıl moda haftalarında sunulduğundan bu yana hazır giyim markalarının da ilgisini çeken bir akım haline geldi. Bunun yanı sıra Ports 1961 koleksiyonunda olduğu gibi pijama görünümlü kombinlerdeki çizgiler de sezon favorilerinden. Özellikle siyah-beyaz çizgileri çok fazla giyeceğiz lakin çizgili kıyafetleri giymeden yatay çizgilerin sizi olduğunuzdan kilolu gösterip göstermediğine emin olun. Çizgili konbinler giyerken unutmamanız gereken altın kural, vücudunuzun neresi kalın ise yatay çizgileri oradan uzak tutun! Büyük göğüslü veya basenli olanlar da çizgili giyeceklerse yatay çizgilerden uzak durmalı. Kalın çizgili bir pantolon geniş kalçaları, kalın bacakları daha da kaba gösterecektir. Eğer uzun boylu ve zayıfsanız kalın çizgileri rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğlenceli puantiyeler

Flörtöz puantiyeler geri döndü. Dolce&Gabbana önderliğini yaptığı 80’ler esintili tüllü elbiselerde bile kullandı. Hatta saç bantları gibi aksesuarlara da puantiye kattı. Givenchy rengarenk puantiyeli kumaşları fırfırlarla süsledi. Louis Vuitton siyah beyaz puantiye baskılı tasarımlardan şaşmazken Gucci özellikle pembe puantiyeleri kullandı. Puantiye deseni farklı desenlerle harmanlayabilir, hatta dilediğiniz kadar abartabilirsiniz. Desen üstüne desen, grafik desen, geometrik desen derken oldukça farklı görüntüler meydana getirebilirsiniz. Gömlekler, etekler, elbiseler derken yuvarlak halkalar tüm kombinasyonlarda oldukça popüler. Küçük hatta minicik puantiye, yer yer net, iri ve hatta gösterişli havasıyla tüm renklere meydan okuyor. Elden sadeliği bırakmayanlar, düz ve nötr renklerle kombinasyonlarını yapabilir. Daha minimalist, daha sofistik bir stile de kimse ses etmez. Her zaman için puantiye biraz sportif bir izlenim verse de, istisnaları görmezden gelmek imkansızdır. Yaz trendleri denildiğinde puantiye ne kadar aleni bir şekilde kendini belli ediyorsa, feminen tulumların üzerine konulduğunda da o denli şık bir stili ortaya çıkarıyor.

Haberin Devamı