Gazete Vatan Logo

Her turiste VIP destek

Bakan Ünal, “Turistleri karşılayacak ve gitmek istediği yere ulaşmalarını sağlayacak, onları ören yerleri ve müze ziyaretlerinden, bulundukları illerde alacakları desteğe kadar her şey için bin kişi istihdam edeceğiz” dedi.

Her turiste VIP destek

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte turizm sektörüne dönük hazırlanan pakete ilişkin olarak, turistlere destek verecek bin kişi istihdam edileceğini söyledi. Ünal, Almanya’nın başkenti Berlin’de devam eden 50’nci Uluslararası Turizm Borsası (ITB) fuarında Türk turizmine ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Ünal, “Ören yerleri ve müzeleri ziyaretlerinden bulundukları illerde alacakları desteğe kadar onlara (turistlere)destek verecek bin kişi istihdam edeceğiz” dedi. Bakan Ünal, yakıt desteği verilen havaalanlarında turisti karşılayacak, gitmek istedikleri yere ulaşmalarına kadar onlara destek olacak 400 kişinin ve müze ve ören yerlerinde 600 kişinin istihdam edileceğini bildirdi.

‘Rusya engel oluyor’

Diğer taraftan da uzun bir zamandan beri sektör temsilcilerinin SGK primleri konusunda devletin destek sağlamasına ilişkin talepleri olduğuna işaret eden Ünal, “Bu konuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında 2 aydan beri yürüttüğümüz çalışma söz konusu. SGK pirim desteği şeklinde değil ama daha kapsayıcı, hem çalışan açısından hem işveren açısından daha esnek ve kolaylaştırıcı bir model üzerinde mutabakata vardık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Rus turistlerin sayılarının azalmasına ilişkin bir soru üzerine Bakan Ünal, “Rusya ile Türkiye arasında başlayan gerilimin sonucunda Rusya’nın turizmi bir yaptırımı aracı olarak kullanmasıyla başlayan bir süreç var. Uluslararası ilişkilerde turizm iyileştirici bir etkiye sahiptir. Ama Rusya turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanmayı tercih etti. Rus hükümeti Türkiye’ye gelmek isteyen Rus vatandaşlarını engellediği için bir azalma var. Yani bizim turizmdeki bir sorundan değil, Rusya’nın Türkiye gelmek isteyenleri engellemesinden dolayı bir azalma var” şeklinde konuştu.

Almanya’dan Türkiye’ye gelecek ziyaretçilerde bir eksilme olacağını düşünmediğini, ancak Rusya’dan gelen turistlerde bir düşüş olacağını belirten Ünal, özellikle son 3 ay içinde yapılan çalışmalarda pazar çeşitliliğine ilişkin ciddi bir yatırım yapıldığını, Ortadoğu, Uzakdoğu, Hindistan, Güney Amerika ve Çin pazarlarıyla ilgili sektörle birlikte önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Ünal, “Türkiye’de çok mükemmel fiyat-hizmet dengesi var. Bu fiyat hizmet-dengesi de birçok ülke için özellikle Almanya pazarı için son derece cazip imkanlar sunuyor. Fiyat hizmet dengesi ile muhteşem bir misafirperverlik ve kalite sunuyoruz. Bunun gerilememesi konusunda görüşmelerimiz, temaslarımız ve gayretlerimiz devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Bakan müjdeledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Berlin’de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) düzenlediği öğle yemeğinde vatandaşlarla buluştu.

‘Martta toparlanma başladı’

Bakan Ünal, “Çok yakından takip ettiğimiz istatistiklerin bize gösterdiği şey şu ki, mart ayı içinde ciddi bir toparlamaya başladık. Mart ortası, mart sonu ve nisan başı itibarıyla da bunun toparlanacağını görüyoruz. O yüzden rezervasyon eğilimlerinin bize nihai kararlar oluşturacak bir veri sunmadığını görüyoruz. Güvenlik önlemlerini artırıyoruz. Bütün güvenlik önlemleri alıyoruz. Teröre karşı işbirliğimizi geliştiriyoruz. Özellikle turizm bölgelerimizde güvenliğimizi iki, üç katına çıkarıyoruz. Türkiye’nin turizm bölgelerinde hiçbir şekilde bir güvenlik riski bulunmamaktadır” şeklinde konuştu. 23 Nisan-30 Ekim 2016 tarihlerinde bu yıl “Çiçek ve Çocuk” temasıyla Botanik EXPO’ya Antalya’nın ev sahipliğini yapacağını anımsatan Ünal, EXPO 2016 Antalya’nın “Gelecek nesiller için yeşil bir dünya” sloganıyla gerçekleşeceğini belirtti.

Haberin Devamı