Gazete Vatan Logo

Her spor izleyicisinin farklı mönüsü var

Avrupa Futbol Şampiyonası ve Wimbledon’ı heyecanla izledik, önümüzdeki ay olimpiyatlar için ekran karşısına geçeceğiz. Peki ne yiyip ne içeceğiz? Hangi sporun mönüsü kaç kalori...

Her spor izleyicisinin farklı mönüsü var

Bu yaz sporseverler adeta ekranlara kilitlendi. Fransa'daki EURO2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ve Wimbledon Tenis Turnuvası dünyada milyonlar tarafından izlendi. Önümüzdeki bir ay boyunca da Rio’da düzenlenecek olimpiyatlar ekranlarımızda olacak ve spor dolu bir yaz geçireceğiz. Peki heyecan dolu maçları izlerken neler yiyip içiyoruz, en önemlisi bu atıştırmalardan dolayı ne kadar kilo alıyoruz? Araştırmalara göre Wimbledon'ı izleyen Roger Federer ya da Serena Williams hayranları futbol seyircisinden 2 bin kalori daha az alıyor. Teniz izleyicisi maç boyunca soda içip tuzlu fıstık atıştırırken futbol fanatikleri bol bol patates cipsi ve bira tüketiyor.

TV karşısında futbol izleyenler tenis izleyenlere göre 2 bin kalori daha fazla alıyor. Wimbledon hayranları maç izlerken çilek yerken futbol seyiricisi bol kalorili fast-food ile 90 dakikayı geçiriyor.

Tenis seyircileri Serena Williams’ı izlerken 22 kalorilik limonlu soda içiyor.

Wimbledon turnuvasını izleyenler ‘daha sağlıklı’ besleniyor ve 3 bin 831 kalori alıyor.

Haberin Devamı

Wimbledon gelenekleri arasında en dikkat çekici olanı maç izlerken çilek-krema yemek. Ekran başında da bu geleneği sürdürenler 175 kalori alıyor.

EN FAZLA KALORİ FUTBOLDA!

utbol maçı izlerken yediğimiz atıştırmalıklar toplam 5 bin 868 kalori, bunu 4 bin 395 kalori ile olimpiyat, 3 bin 831 kalori ile de tenis atıştırmalıkları izliyor. Krakerler, cipsler ve tuzlu fıstık bu üç sporun izleyicilerinin ekran başında tükettikleri ana atıştırmalıklar. Kola, tavuk kanat dışında Wimbledon ve Rio Olimpiyatları izleyicileri daha çok ev yapmı spagetti ve meyve olarak da çilek yemeyi tercih ediyor. İngiltere'nin önde gelen spor merkezi Fitness First'ün yaptığı araştırmaya göre tenis izleyicileri maç sırasında 3 bin 821 kalori alırken televizyondan olimpiyatları izleyenler ise 4 bin 395 kalori alıyor. Spor müsabakalarını kalabalık bir ortamda izlerken yemek yediğimizde, yalnız yiyeceğimize oranla yüzde 44 daha fazla yemek tüketiyoruz.

Eğer iki kişiysek tek başımıza olduğumuza oranla yüzde 33 daha fazla yemek yiyoruz.

Haberin Devamı

Üç kişiysek bu oran yüzde 47’ye çıkıyor.

Öyle ki 7 kişiden fazlaysak tek başımıza yiyeceğimize oranla yüzde 96 daha fazla yiyecek tüketiyoruz.

Olimpiyatları izlerken alkol tüketenlerin oranı yüzde 48 iken bu rakam tenis izleyenlerde yüzde 41'e düşüyor.

Bu akşam oynanacak Avrupa futbol Şampiyonası Finali’nin mönüsü toplam 5 bin 868 kalori.

En sağlıklısı olimpiyat mönüsü

Tüm spor dalları içinde en az yemek tüketilen organizasyon olimpiyatlar. Müsabaka izlerken yemesine içmesine düşkün sporseverler özellikle olimpiyat oyunlarını ekran başında izlerken tenis ve futbola göre çok daha az alkol tüketiyor. 18-34 yaş arası sporseverlerin yüzde 30'u olimpiyatları izlerken soda ve su, yüzde 17'si kola, yüzde 19'u bir bardak şarap, yüzde 22'si bira içiyor.

Usain Bolt koşarken beyaz şarap içmenin bedeli 142 kalori.

Olimpiyat fanatikleri TV karşısında 476 kalorilik spagetti yiyor.