Gazete Vatan Logo

Her şey dahil kavga

TÜRSAB seçimlerine 5 gün kala tansiyon yükseldi. Başkan Başaran Ulusoy, “Kavga çıkabilir” dedi ve güvenlik gerekçesi ile seçimin ertelenmesi için Bakanlığa başvurdu

Her şey dahil kavga

Son seçimleri 2015’te gerçekleştirilen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nde (TÜRSAB) yeni bir seçim zamanı geldi çattı ancak hiç olmadığı kadar da tansiyon yükseldi.

20 yıldır aralıksız TÜRSAB başkanlığını yürüten Başaran Ulusoy sürpriz bir şekilde seçim öncesi yine adaylıktan çekildi. Ulusoy, 2-3 Aralık’ta yapılacak seçimler için 2 ay kadar önce “Ben bırakacağım ama sektör beni bırakmıyor” diyerek yine aday olacağının sinyalini vermişti. Ancak seçime günler kala Ulusoy aday olmayacağını açıkladı. Fakat seçimlerde muhalefet ile mevcut yönetimi destekleyenler arasında güvenliğin sağlanamayacağını düşündüklerini belirterek Kültür ve Turizm Bakanlığı’na seçimlerin ertelenmesi için başvuruda bulundu. Şimdi bütün gözler Bakanlık tarafından verilecek kararda.

Olası bir erteleme durumda mevcut yönetimin en az 6 ay daha yönetimde kalacağı belirtiliyor. TÜRSAB’da muhalefet kanadı finansal dökümanların internet ortamında paylaşılmasından sonra bilançoda çok sayıda usülsüzlük olduğunu iddia ediyor ve seçimlerin vakit kaybedilmeksizin yapılmasını talep ediyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı ortam yok

Seçimin ertelenmesinin mevcut yönetimde bir değişikliğe neden olmayacağını ifade eden TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, “Sosyal medyadan bize ağır ithamlarda bulundular. Tansiyon gereksiz yere çok yükseldi. Bu ortamda sağlıklı bir seçim nasıl yapılır bilmiyoruz. Bakanlıktan karar bekliyoruz” diye konuştu.

Bundan sonraki süreç ile ilgili bilgi veren Gürcün, “Bir çağrı heyeti atanacak. Bu çağrı heyeti ne zaman atanır bilmiyoruz ama 3 ay sonra da atanabilir. Atama tarihini takiben en az iki ay sonra seçimler olacak. Bir seçim olana kadar da mevcut yönetim Başaran Ulusoy önderliğinde TÜRSAB’ı yönetmeye devam edecek. Yeni seçime asla tek adayla gidilmeyecek. TÜRSAB olarak kendi içimizden yeni bir aday çıkartacağız” şeklinde konuştu.

Kaybetmemek için taktik uygulanıyor
Gelinen noktada muhalefet seçimlerin ertelenmesinin imkansız hale geldiğini, TÜRSAB’ın bu kararının korsan olduğunu savunuyor. Başaran Ulusoy’a karşı aday olan Detur CEO’su Firuz Bağlıkaya, seçimlerin bu hafta yapılması gerektiğini ve İlçe Seçim Kurulu tarafından sandıkların hazırlandığını ifade etti. Ulusoy’un seçimi kaybetmemek için her şeyi denediğini öne süren Bağlıkaya, “Bu yapılan hamlenin niyeti belli. Seçimi kaybedeceklerini anladılar şimdi başka yollarla yönetimde kalmaya çalışıyorlar. Türkiye gibi bir turizm ülkesinin yöneticisi nasıl güvenlik yok der. Biz bunu turistlere nasıl anlatırız. Biz medeni insanlarız medeni olmayan onlar. Türlü oyunlar içerisindeler ama biz bu oyunlarını bozup seçimi kazanacağız” şeklinde konuştu.
Taksi plakası gibi sınırlı değerli acenta
TÜRSAB’a üye 7 bin 300 acente bulunuyor ve yapılacak seçimlerde 4 bin 902 acente oy kullanacak. Mevcut şartlarda yapılacak seçimde yine Başaran Ulusoy’un başkan olacağına kesin gözüyle bakılıyordu. Ulusoy, güçlü bir destekle seçime giderken Firüz Bağlıkaya, çok büyük bir kampanya ile dengeleri değiştirdi. Bağlıkaya’nın en büyük kozu başkan olduğu taktirde daha fazla acenteye TÜRSAB belgesi vermeyeceğini ve mevcut belgelerin tıpkı taksi plakası gibi değer kazanacağını açıklaması oldu. Bu vaat sektörden büyük ilgi görürken Ulusoy, acente sayısının artmasında bir sıkıntı görmediğini açıkladı.

Haberin Devamı