Gazete Vatan Logo

Her şey dahil Apaçi turu!

Turizmciler kültür turlarında sınır tanımıyor

3 bin 500 $’a 15 günlük paket kapsamında Arizona çöllerinde Kızılderili kabilelerine misafir olup çadırda konaklamak mümkün.

Butik geziler ve kültür turlarının çeşidi her geçen gün artıyor. Campusorg Turizm, ABD’nin Arizona eyaletinde yaşayan Kızılderili kabilelerine kültür turu düzenliyor. 3 bin 500 dolardan başlayan fiyatlarla satılan 15 günlük turlar, Kızılderili Cheyenne, Cherokee, Agua Caliente ve Apaçi kabilelerinin hayat tarzını yerinde öğrenme fırsatı veriyor. Turun içinde İstanbul’dan New York’a Türk Hava Yolları bileti, Arizona’ya aktarma uçuşu, tüm transferler, 4 günlük çadır konaklaması, 3 günlük Las Vegas konaklaması, 3 günlük Los Angeles konaklaması ve dönüş uçağı var. Çadırdaki tüm yiyecekler ve otellerdeki kahvaltılar da fiyata dahil oluyor. Turlar en az 9 gece olarak düzenleniyor.

Tören düzenliyorlar

Campusorg Turizm’in Genel Koordinatörü Tuğbay Kartal, Kızılderili kabilelerinin, genellikle yılda bir kez ‘kabul günü’ düzenleyerek dünyanın her yerinden gelen binlerce kişiyi misafir ettiklerini söylüyor. Kartal, “Türk kökenli olduklarına inanmamak da elde değil. Geldiğimizde mutlu, giderken hüzünlü törenler yapılıyor” diyor.

Dillerini de öğretiyorlar

Tur sırasında 4-5 gün kabilede çadırda konaklama yapılıyor. Şirket, yemek ve yerel kıyafetler hazırlatıyor. Genellikle 24 kişilik gruplar halinde Temmuz-Ağustos aylarında yapılan gezilerin fiyatı 3 bin 500-5 bin 500 dolar arasında değişiyor. Yaz döneminde hava sıcaklığı 45 dereceyi bulduğu için gelecek yıldan itibaren sömestre döneminde tur planlanıyor. Kabile törenlerinde birçok Kızılderili örfü öğretiliyor, ateşler yakılıyor, doğaya hediyeler veriliyor ve onlara ait dilleri öğreniliyor.

Haberin Devamı