Gazete Vatan Logo

Her şey aşkla başladı…

Her şey aşkla başladı…

Singer’in 110 yıl önce aşkla çıktığı yolculuk, bu kez bir sosyal sorumluluk projesi için Türkiye’nin en ünlü modacılarının hazırladığı 11 yastık tasarımı ile sayfalara taşındı. 11 rüya, 11 farklı aşkı tanımladı ve ortaya “Bir Yastık Hikayesi” çıktı.




Bu yıl Türkiye’deki 110. yılını kutlayan köklü kuruluş Singer, bu gururunu “Bir Yastığa Baş Koymak-Bir Yastık Hikayesi” adını verdiği anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi ile süsledi. Proje kapsamında Türkiye’nin en ünlü 11 moda tasarımcısı, Anadolu’nun geleneksel uzun yastıklarını Singer için yeniden yorumladı.

Birbirinden orijinal yastık tasarımları, düzenlenen çok özel gecede açık artırma ile satılırken satıştan elde edilen gelir ile de eğitime destek sağlandı. Öte yandan Proje Direktörü Nur Onur, modacıların tasarım dünyasına nasıl girdiklerini ve yastık tasarımlarına dair yorumlarını proje ile aynı adı taşıyan “Bir Yastığa Baş Koymak-Bir Yastık Hikayesi” isimli kitapta topladı. Kitabın sponsorluğunu da üstlenen Singer, kitabın tüm gelirini yine eğitime destek için bağışlayacak.

Kitapta, Singer’in “Bir Yastığa Baş Koymak-Bir Yastık Hikayesi” adlı sosyal sorumluluk projesine, hazırladıkları özel yastık tasarımları ile destek veren Muzaffer Çaha, Hakan Elyaban, Ahmet Eraslan, Vural Gökçaylı, Dilek Hanif, Cemil İpekçi, Sadık Kızılağaç, Yıldırım Mayruk, Faruk Saraç, Barbaros Şansal, Zuhal Yorgancıoğlu gibi Türkiye’nin en ünlü moda tasarımcılarının moda ile tanışma hikayeleri ve yastık tasarımlarını kendi yorumlarıyla anlatımları yer alıyor. Kitabın yazarı Nur Onur, projeyi ve kitabın öyküsünü şöyle anlatıyor: “Singer’in bu projesi, bir geçmişi ve özlemi tekrar hatırlatmak niyetiyle ortaya çıktı. Türkiye’nin en ünlü tasarımcıları arasında yer alan isimler, bu projeye baş koydular ve birbirinden özel 11 yastık tasarladılar. Bu yastıklar bizi aşka dair yeni anlamlara çağırıyor. İşte kitap da yeniden keşfedilmeyi bekleyen bu anlamların izdüşümünde bir bellek oluşturmak amacı ile bir araya getirildi.”

Hem eğitime destek sağlayan bir sosyal sorumluluk projesine destek olmak hem de 11 farklı modacının Anadolu’nun geleneksel uzun yastıklarına getirdikleri aşk dolu yorumları görmek isteyenler için Bir Yastık Hikayesi, seçkin kitapçıların raflarında yerini almış durumda…
www.singer.com.tr

Haberin Devamı