Gazete Vatan Logo

Her şehre bilim merkezi geliyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ”İki yıl içerisinde tüm büyük şehirlerde, 5 yıl içerisinde ise tüm illerimizde bilim merkezleri olacak. 81 il için toplam 1 milyar lira kaynak ayırdık” dedi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 81 ilin tamamına bilim merkezleri açılacağını söyledi. “İki yıl içerisinde tüm büyük şehirlerde, 5 yıl içerisinde ise tüm illerimizde bilim merkezleri olacak” diyen Ergün, 1 milyar liralık kaynak ayırdıklarını açıkladı.

TÜBİTAK’ta 81 ile bilim merkezleri kurulması projesinin tanıtım toplantısına katılan Bakan Ergün şöyle konuştu: “Bugün ABD’de yaşayan 12 yaşındaki bir çocuk Apple için program yazıyorsa orada Bill Gates gibi dahiler çıkıyorsa, bunun ana sebebi onların bizden daha zeki olmasından değil, insanlara sunulan fırsatlar ve kültürdür. Biz de o fırsatları çocuklarımıza verirsek onlarda başarılı işlere imza atarlar. Bilim merkezleri projesiyle bilimi seven nesilleri yetiştirmek istiyoruz.”

Türkiye’nin başka ülkelerin bilim ve teknolojine bağımlı bir ülke olmaması için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Bakan Ergün, şunları kaydetti:

”Ülkemizi bilim ve teknoloji konusunda da lider ülkelerden birisi yapmalıyız. Bunun için bilim merkezlerini çok önemsiyoruz. Bakanlığımız, TÜBİTAK ve yerel yönetimlerin işbirliğinde hayata geçirilecek bilim merkezleri projeleri ülkenin bilim ve teknoloji ihtiyacını karşılayacak. Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nda büyükşehir için 2016 yılı, 81 yıl için 2023 yılda diye görüşüldü ama bunu daha erkene çekebiliriz. Gerekli enerji ortaya koyarsak iki yıl içerisinde tüm büyükşehirlerde, 5 yıl içerisinde ise tüm illerimizde bilim merkezleri olacak.”

Havuza verdiğiniz kadar önem verin

Belediye başkanlarının yaklaşan yerel seçimler öncesinde Bilim Merkezleri projesini fırsata çevirebileceğini vurgulayan Bakan Ergün, “Belediye başkanlarımız spor salonları ve yüzme havuzlarına verdikleri önem kadar, bilim merkezlerine önem vermezse hata yaparlar. Kim elini çabuk tutarsa o önce yararlanacak” dedi.

Haberin Devamı