Gazete Vatan Logo

Her okula 1 polis!

Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde İlçe Emniyet Müdürlüğü, okulların açılmasıyla birlikte yoğunlaşan trafik nedeniyle önlemlerini artırdı

Her okula 1 polis!

Emniyet Müdürü İsmail Konuk, öğrencilerin okula gidiş çıkışlarındaki güvenliklerini sağlamak amacıyla her okula 1 polis görevlendirildiğini açıkladı. Okulların açılmasıyla birlikte Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü güvenlik önlemlerini artırdı. Emniyet Müdürü İsmail Konuk başkanlığında yapılan ekipler toplantısında alınan kararla her okula 1 polis görevlendirdi. Her okul müdürünün irtibat halinde olacağı 1 polis bulunacağını açıklayan Konuk, "Okullarda yaşanabilecek herhangibir olumsuzluk durumunda okul müdürü direk o okulda görevli polisle irtibata geçecek ve gerekli önlemler anında alınacak. Özellikle motosiklet denetimlerini aralıksız sürdürüyoruz. Sürücülerde kask varsa arkasındaki yolcuda da kask zorunluluğu var. Denetimlerde kasksız ve belgesi eksik olan motosiklet sürücülerimiz ekiplerden kaçıyor. Sürücüler ne yazık ki bilinçsiz hareket ediyor. Oysa kaçarak, hem kendi hayatlarını daha çok tehlikeye sokuyorlar, hem de durmamak suçlarından ayrı ayrı ceza almak zorunda kalıyorlar. Kasksız motosiklete binmenin cezası 88 TL, kaçmak ve durmamaktan ayrıca cezai işlem uygulandığı için 252 TL caza kesiliyor" dedi.

Haberin Devamı

Vatandaşların can ve mal güvenliklerini sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Konuk, özellikle Kurban Bayramı’nın yaklaştığı günlerde vatandaşları hırsızlık olaylarına karşı uyardı. Konuk, herhangibir olumsuzluk durumunda ekiplere haber verilmesini istedi.