Gazete Vatan Logo

Her lider takımı kadar başarılıdır

Lider adaylarına seslenen Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin,”Tek başına lider olamazsınız.Bir lider ancak ekibi kadar başarılıdır” şeklinde konuştu

Her lider takımı kadar başarılıdır

Üst düzey yönetici araştırma ve değerlendirme çalışmaları konusunda dünyanın önde gelen kurumlarından Odgers Berndtson, bugünün liderleri ile geleceğin liderlerini bir araya getiren sosyal sorumluluk projesi “CEO for a Day / Bir Gün CEO” programını Türkiye’de başlattı. Dünyaca ünlü maestro Itay Talgam’ın, “Liderliği orkestra yönetimi üzerinden anlattığı” sunumu ardından programa katılan lider ve CEO’lar, gençlerle birlikte liderliğin geleceği ve çalışan kuşaklar arasındaki işbirliği olanaklarını tartıştı. Yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış programının ev sahipliğini Odgers Berndtson Türkiye Yönetici Ortağı Ayşe Öztuna Bozoklar üstlendi.

Aynı zamanda “Bir Gün CEO” Programı Danışma Kurulu Üyeliğini de üstlenen Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin açılışta yaptığı konuşmada, “Tek başınıza lider olamazsınız. Bir lider ancak ekibi kadar başarılı olur” dedi. Programı çok kıskandığını ifade eden Özyeğin, şöyle konuştu: “Bizim zamanımızda böyle programlar yoktu, mentorluk da yoktu. Babam cebime bin dolar koyup beni Amerika’ya gönderdiğinde bana yol gösteren kimse yoktu. Kendi yolumu bulmak zorundaydım. İlk işim Harvard’da kantin işletmekti. İlk yıl 8 bin dolar kazandım ve bütün borçlarımı ödedim. Şimdi gençlerin önünde çok fırsat var. Teknoloji sayesinde her bilgiye erişiyorlar. Ama rekabet de çok.

Haberin Devamı

20 yıl 300 yıla bedel

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay da ülke olarak, değişen rekabet koşullarında ayakta kalmanın tek yolunun beşeri sermayeyi rekabetçi hale getirmek olduğunu vurguladı. Okyay, “Önümüzdeki 20 yılda geçmiş 300 yıl içinde yaşanmış değişime denk bir değişimin beklendiği, bilginin hızla eskidiği bu çağda, tecrübe ile gençleri bir araya getirerek karşılıklı deneyimleyerek öğrenme imkânı sağlayan bu program, farkındalık yaratması açısından da çok değerli” dedi.