Gazete Vatan Logo

Her hayali dram oldu

Şırnaklı Leyla önce annesini kaybetti, sonra kardeşi kansere yakalandı. Ancak o iliğiyle kardeşinin hayatını kurtardı. Hastaneden çıkmadığı için liseyi bıraktı. Kardeşini iyileştirdikten sonra liseyi bitirip üniversiteye girdi. Ancak 22 yaşındaki Leyla aşçı olma hayali kurarken bu kez kardeşinin öldürüldüğü haberi geldi

Her hayali dram oldu

Şırnak’a bağlı Kumçatı beldesinde oturan Yıldırım ailesinin kızı Leyla’nın 22 yıllık yaşamı dramlarla dolu. Önce annesini kaybeden Leyla’nın kardeşi Nihat Yıldırım 2012 yılında ilik kanserine yakalanınca aile, nakil için seferber oldu. O dönemde lisede okuyan Leyla Yıldırım’ın ilik nakli için uygun donör olduğu belirlenince, iki kardeş nakle alındı. Nihat Yıldırım, ablasından nakledilen ilikle yeniden hayata tutundu. Liseye ara veren Leyla, kardeşinin iyileşmesi ile eğitimine devam etti. Üniversite sınavına gireceği hafta yeğenini trafik kazasında kaybeden Leyla çok istediği Erzincan Üniversitesi Aşçılık Bölümü’nü kazanmayı başardı. Kardeşinin öldürülmesi üzerine Kumçatı beldesinden taşınarak Güneyce köyünde kurdukları çadırda ailesi ile birlikte yaşam mücadelesi veren Leyla Yıldırım, eğitim ile ilgili hayallerini ve yaşadıklarını anlattı:

Kardeşimin yanında kalacak tek kişi bendim. Lise’nin 1’inci sınıfını iki üç hafta hastanede, iki üç hafta okulda geçirdim. O yıl okulu öyle geçtim. Lise ikinci sınıfa geçince okulu bırakmak zorunda kaldım. Kardeşimin ilik nakli olması gerekiyordu kurtulmasının tek yolu kardeşime verebileceğim ilikti. 2014 yılında kardeşim ilik nakli oldu, ona kemik iliğimi verdim. Allah’a şükür ilik tuttu ve kardeşim iyileşmeye başladı. Ben de bıraktığım yerde okuluma devam ettim. LYS’yebir hafta kala 5 yaşındaki yeğnime araba çarptı ve öldü. Aşçılık Bölümü’ne girdim. ‘Ne zaman gelecek o önlüğü giyeceğim’ diye sabırsızlıkla bekliyordum. O önlüğü giyerken kardeşim aklıma geldi. Okul tatil olsa da önlüğü ona da göstersem. ‘O da görse benimle gurur duysa’ derdim. Kardeşim, girdiği bir arazide odun keserken, tartıştığı kişilerce vurulup, öldürülmüş. Öldürüldü haberini aldıktan sonra yurttan kaydımı sildim. Tek hedefim tek isteğim okulu kazanıp, istediğim mesleği yapıp aileme bakmaktı. Ailemi de buradan alıp götürmekti. Bizim ailede okuyan tek kız benim. Okuluma tekrar dönüp o önlüğü giyip bir daha çıkarmamayı istiyorum. 17 kişi iki çadırda kalıyoruz. Geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz.

Haberin Devamı