Gazete Vatan Logo
Magazin Her erkeğin bilinçaltında yatanı yaptı, oyları kaptı!

Her erkeğin bilinçaltında yatanı yaptı, oyları kaptı!

Sosyologlar 'Size Anne Diyebilir miyim?' yarışmasında sevgilisinin ayaklarını yıkayan Aysel için böyle diyor. Oy dağılımı da Aysel'i erkeklerin zirveye taşıdığını gösteriyor. Peki Türk erkeği ayağını yıkayacak, kendini el üstünde tutacak bir kadın mı istiyor? Uzmanlara göre sorunun yanıtı 'evet.'

Aysel, cumartesi akşamı yayınlanan finalde sürpriz bir çıkış yaparak favori gelin Öznur'u eleyip 1'inci oldu. Kanal D'de yayınlanan ve 6 saat süren 'Büyük Final', aynı zamanda reyting rekoru kırdı. Yarışma Total'de de AB'de de 1'inci oldu. Aysel Erzincalı'nın tüm ödülleri alarak birinci seçilmesi ise şaşkınlık yarattı. Çünkü canlı yayında Volkan'ın ayaklarını yıkayan Aysel, kadın izleyiciler tarafından, 'kadınlık gururunu ayaklar altına aldığı' ve 'erkeğe kölelik yaptığı' gerekçesiyle şiddetle eleştirilmişti. Bu nedenle herkes Aysel'in elenmesini bekliyordu. Ama öyle olmadı. Kadın izleyicilerin destek vermekten vazgeçtiği Aysel, acaba kimlerin oyunu almıştı? Geriye tek bir seçenek kalıyor: Erkekler. Aysel'e oy veren beyler acaba "eş olarak gerektiğinde ayaklarını yıkayacak bir kadın aradıkları" mesajını mı vermek istediler? İşte uzmanların bu soruya verdiği yanıtlar:

* Psikolog Hamdi Kalyoncu- Kadın Dövmenin Faydaları kitabının yazarı: Türk kadını erkek karşısında aciz
"Türk kadını, erkeğin karşısında son derece aciz ve korumasız. Bu yarışma da gösteriyor ki Türk erkeği, teslim olmuş, kendine hizmet edecek, gerektiğinde ayaklarını yıkayacak bir kadın görmek istiyor. Açıkça söyleyemese de bilinç altında bir tek bu düşünce var."

* Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Bizim kültürümüzün bir gerçeği bu
"Böyle bir davranış erkek egemen kültürün bir parçası. Hatta bunu doğal kabul edip "Ayağımı yıkamıyor, havlumu bile tutmuyor" tarzında beklenti içinde olan erkekler çok. Güçsüz kadınlar da böyle bir davranışı onaylıyorlar. "

* Psikolog Yelda Aydın - Pozitif Aşk Okulu kitabının yazarı: Erkekler kendilerine hizmet eden kadın seviyor!
"Her şeyden önce ataerkil bir toplumuz. Erkekler kendilerine dört dörtlük hizmet eden bir kadın modelini arıyor. Bu bir gerçek. Erkek annesine bağlımlı olarak büyütülüyor. Büyüdüğü zaman annesinden gördüğünün aynısını hiç karşılıksız eşinden bekliyor."

Prof. Dr. Nilüfer Narlı-Kadir Has Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı: Değerlerimizi sergiledi ödülünü de aldı
'Aysel, ataerkilliğin sembolü olarak sundu kendini. Ayak yıkayarak, erkeğin sembolik anlamda üstün olduğunu ve hizmet etmeye hazır olduğunu gösterdi. Oy verenler de ataerkilliği savunan bir kitle. Bu değerleri sergileyen kadını da 1'inci seçip ödüllendirdiler."

Haberin Devamı