Gazete Vatan Logo

Her emekliye 100 TL zam yok!

Emeklilere 100 liralık zam herkese eşit yansımayacak. Yaşlılık maaşı alanların zammı tam olacak. Ölüm aylığı, iş kazası maaşlarında ise noranlı yansıyacak.

Her emekliye 100 TL zam yok!

SGK Başkanı Bağlı, zammın yaşlılık ve malullük aylıklarına 100 lira olarak, ölüm aylıklarına ise hisseye göre yansıyacağını belirtti.

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık seyyanen zamdan, 9 milyonun üzerindeki hak sahibinin yararlanacağını belirterek, “100 liralık zam, yaşlılık ve malullük aylıklarında 100 lira olarak, ölüm aylıklarında eş, çocuk ve ana-babalara hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı gelirlerinde iş göremezlik derecesine göre yansıtılacak” dedi.

TÜFE zammı da var

SSK ve BAĞKUR emeklilerinin Ocak ayında alacakları 100 lira seyyanen zammın yanında, 2015’in Temmuz-Aralık döneminde gerçekleşen 6 aylık Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) oranında zammı da alacağını bildiren Bağlı, şunları söyledi:

“100 liralık zam, yaşlılık ve malullük aylıklarında 100 lira olarak, ölüm aylıklarında eş, çocuk ve ana-babalara hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı gelirlerinde ise iş göremezlik derecesine göre yansıtılacak. SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına yapılan aylık 100 liralık seyyanen zamdan, 9 milyonun üzerindeki hak sahibi yararlanacak. 2016 yılı içerisinde emekli olacakların da yararlanacağı bu zammın yıllık maliyeti, yaklaşık 10.5 milyar lira olacak.”

Haberin Devamı