Gazete Vatan Logo

Her derde deva parfüm piyasada!

Harvey Prince şirketinin geliştirdiği parfümlerden 430 dolara satılanı zekayı artırıp, stres azaltıyor

Kullanan kişiyi üzerine sıktığında mutlu, çekici, genç ve akıllı yapabilen parfümler geliyor. Harvey Prince Co. şirketi tarafından üretilmeye başlanan yeni parfüm çeşitleri için şimdiden uzun bekleme listeleri oluştu. Kokunun en eski ve ilkel duyulardan biri olduğu tahmin ediliyor. Kokuların bilincin önüne geçebildiğini öne süren bilim adamlarına göre insanlar bir kokuya temelde beğenme ya da tiksintiyle yaklaşıyor. İşte mucize parfümler ve etkileri:

Gençlik: Ageless Fantasy isimli parfüm 8 yaş genç gösterdiği iddia ediliyor. Greyfurt, nar, elma ve yasemin kokularından oluşuyor. 120 dolar.

Zeka: Hafızayı güçlendiriyor, aklı berraklaştırıyor. Stresi azaltıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Neuropeptide Synergy adlı parfümtde tarçın ve karamela kokuları var. Fiyatı 430 dolar.

Seksapel: Yasemin kokusunda “indol” isimli bir molekül bulunuyor. F50 dolarlık parfüm sümbül, portakal çiçeği ve bergamut kokularından üretildi. Sümbülün afrodizyak özelliği var.

Zayıflık: Araştırmalara göre çiçek ya da baharatlı kokular kullanan kadınlar, erkekler tarafından ortalama iki kilo zayıf olarak algınlanıyor. Parfümden hoşlanan erkeklerse kadınları 5.5 kilo daha zayıf görüyor.

Dayanılmazlık: Aeolus 5 isimli parfüm sadece kadınlar için üretilen tek feromon. Çevresine erkeklerin dayanamadığı genç ve çoşkun kokular yayıyor. Çok uçucu olan spreyin fiyatı 34 dolar.

Haberin Devamı