Gazete Vatan Logo

Her çocuk annenin evine gideceğiz!

Aile Bakanı Kaya hamile çocuk skandalıyla ilgili, “Avukatlarımız takip ediyorlar. Çocuklarımızı evlerinde, ailelerinin yanında ekiplerimiz ziyaret edecekler” dedi

Her çocuk annenin evine gideceğiz!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya hamile çocuklarla ilgili yaptığı açıklamada bakanlık olarak konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Kaya şunları kaydetti: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuyla ilgili soruşturma başlattı. Bu çalışmaların sonucuyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasında Aile Bakanlığı olarak da takipçi olacağız. Olayla ilgili avukatlarımızı da İstanbul’a yönlendirdik. İstanbul’da avukatlarımız da savcılıkla birlikte konuyu takip ediyorlar. Ayrıca olayda bahse konu olan çocuklarımızla ilgili de Bakanlık olarak itibarıyla sosyal inceleme başlattık. Tüm çocuklarımızı evlerinde, ailelerinin yanında ekiplerimiz ziyaret edecekler ve sosyal incelemelerini tamamlayacaklar. Bu vesileyle bir kez daha Türkiye’de hiçbir cinsel istismar vakasının üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz, etmiyoruz, etmedik de. Biz bu konunun da takipçisi olacağız. Kaya, “2003 yılında 8,3 olan erken yaşta evlilikler bugün 4,7’lere gerilemiş durumda ama biz tabii ki bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Yaptığımız tüm eylem planları, çalışmalar erken yaşta ve zorla evlilikleri tamamen ortadan kaldırmaya yönelik” ifadelerini kullandı. Kaya, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadelenin, her türlü siyasi ayrılıktan da uzaklaşılarak, millet olarak, sivil toplum ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla elbirliği içerisinde yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

İki görevliye kamu davası

İSTANBUL Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ndeki ‘çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları’nın bildirilmediği iddialarına ilişkin olarak, hastanede görevli iki personel hakkında kamu davası açıldı. Alınan bilgiye göre, Küçükçekmece Başsavcılığı’nca doğrudan yürütülen soruşturma kapsamında, ifadeleri alınan iki personel hakkında kamu görevlisinin ‘suçu bildirmemesi’ eyleminden dolayı iddianame hazırlanarak, kamu davası açıldı.

15 yaş; Üstü rıza altı suç

KAYITLARA göre hamile oldukları tespit edilen 115 çocuktan 77’sinin 15 yaşın üstünde, 38 çocuğun ise 15 yaşından önce hamile kaldıkları anlaşıldı. Bu olay kamuoyunda büyük yankı uyandırırken avukat Levent Turgut Karakoç 15 yaş üstü kürtajlarda rızaya bakıldığını belirterek şöyle konuştu: 15 yaşın altında reşit olmayan kızla birlikte olmak şikayet yoksa bile suç kapsamındadır. Bu nedenle cinsel ilişkide bulunan erkek hakkında savcılık “cinsel istismar” gerekçesiyle dava açar. İstismarcı olarak nitelenen kişi, 8 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanır. 15 yaşın altındaki hamile çocuklara kürtaj yaptırmak ise ikinci bir suça girer. Böyle durumlarda ailenin savcılığa başvurarak failin bulunması talep edilir. Ardından savcılık kararıyla ancak çocuğa kürtaj uygulanabilir. Kürtajı ise sadece çocuk cerrahileri yapar. 15-18 yaşındaki çocuklarda ise hamile kalan çocuk olayda rızası var ise ailesinin izni kürtaj için yeterli olur.

Haberin Devamı