Gazete Vatan Logo

Her bayram ishal oluyorlar!

Kayseri'deki Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi Müdürü İsmail Tamokur, hayvanların bayramlarda ziyaretçilerin verdikleri şeker ve çikolatalar nedeniyle ishal olduklarını belirtip, "Hayvanları tekrar sağlıklarına kavuşturmak zor oluyor. Biz onları en sağlıklı şekilde besliyoruz. Vatandaşlarımız, hayvanlarımıza dışarıdan yiyecek vermesinler" dedi.

Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi Müdürü İsmail Tamokur, hayvanat bahçesinde 211 türden 2 binin üzerinde hayvanın barındığını ve en iyi şekilde bakımlarının yapıldığını kaydetti. Hayvanların beslenmeleri konusunda titiz davrandıklarını ve her hayvan türü için hazırlanan beslenme programını uyguladıklarını vurgulayan Tamokur, "Kurban Bayramı tatilinde havaların sıcak geçeceğini öğrendik. Bayram tatilinde vatandaşlarımızı hayvanat bahçemize bekliyoruz. Ancak vatandaşlarımızdan bir ricamız var. Hayvanat bahçesinde bizim beslenmelerinden sağlıklarına kadar her türlü bakımı titizlikle yaptığımız hayvanlarımıza dışarıdan yiyecek vermemelerini istiyoruz. Çünkü dışarıdan verilen yiyecekler, özellikle şeker ve çikolatalar, hayvanların bağırsak sistemlerini bozuyor ve onları hasta ediyor. Biz bu hayvanlarımızı tekrar sağlıklarına kavuşturmak için tedavi uyguluyoruz. Aşı ve ilaçlı tedavi ise bazı hayvanların metabolizmalarını olumsuz etkiliyor" dedi.

Tamokur, bayramda yapılan ziyaretlerde ikram edilen şeker ve çikolataların, özellikle çocuklar tarafından bir sevgi göstergesi olarak hayvanlara verilmek istendiğini de ifade ederek, "Vatandaşlarımız ve çocukların hayvanları sevindirmek için verdikleri şeker ve çikolataları yiyen hayvanların bağırsak sistemleri bozuluyor yani ishal oluyorlar. Bu hayvanları tekrar sağlıklarına kavuşturmak ise zor oluyor. Vatandaşlarımız, her zaman rahatlıkla hayvanlarımızı ziyarete gelebilirler ama hayvanlarımıza dışarıdan yiyecek vermesinler" diye konuştu.

Haberin Devamı