Gazete Vatan Logo

Her 4 kazadan 3’ü cep telefonundan!

Cep telefonunu almak için yan koltuğa uzanan ve korkunç kazada yaralanan 17 yaşındaki gencin fotoğrafını annesi gençleri uyarmak için bizzat paylaştı.

Her 4 kazadan 3’ü cep telefonundan!

ABD’de bir anne cep telefonuna uzanmaya çalışırken bir cipe arkadan çarpan oğlunun fotoğraflarını yayınlayarak cep telefonuyla araç kullanmanın risklerine dikkat çekmek amacıyla kampanya başlattı. 17 yaşındaki Matt Reeves’in aracı tamamen hurdaya dönerken gencin yüzünde de önemli hasar oluştu. Annenin kampanyasına destek veren ABD medyası da ülkede trafik kazalarında cep telefonunun rolü konusunda önemli rakamlar yayınladı.

- ABD’de her yıl ortalama 2.5 milyon kaza yaşanıyor.

- Son dönemde bağımlılık haline gelen cep telefonları kazaların yüzde 64’ünde rol oynuyor. Yani her 4 kazadan 3’ü cep telefonu yüzünden.

- Cep telefonu nedeniyle meydana gelen kazalarda geçen yıl ABD’de hayatını kaybeden sayısı 3 bin 179 oldu.

En az yüzde 15’i SMS atıyor

Allianz Teknoloji Merkezi tarafından Almanya, Avusturya ve İsviçre’de yapılan Yol Güvenliği Araştırması ise artan trafik kazaları ile araçlarda kullanılan bilgi ve iletişim teknolojileri arasındaki ilişkiyi incelemişti. Son üç yılda kaza yapan sürücülerin yüzde 60’ının kaza sırasında telefonlarını kullandıkları tespit edilirken, kaza yapmayan sürücülerde ise telefon kullanma oranının yüzde 37 olduğu ortaya konuldu. Sürücülerin yüzde 15’i trafikteyken SMS yazıyor, yüzde 24’ü akıllı telefonuyla mesajlarını okuyor.

Haberin Devamı