Gazete Vatan Logo

Her 100 liranın 85'ini yiyip içmeye harcadık

Retailing Institute'ün perakende araştırmasına göre, yılın ilk çeyreğinde market sepetini doldururken önceliği yine yiyecek ve içeceğe verdik

Araştırma şirketi Retailing Institute'ün perakende çalışması, Türk insanının öncelikli harcama kaleminin gıda olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Araştırmaya göre 2006 yılının ilk üç ayında, tüketicilerin günlük tüketim ürünleri alımları, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8.7 arttı. Chain Insight projesi kapsamında açık pazarların yanı sıra Migros, Tansaş, Carrefour, Kipa, Bim, Şok ve Dia özelinde, tüketicilerin satın alma eğilimlerini hesaplayan Retailing Institute, çarpıcı sonuçlara ulaştı.

GIDAYA HARCADIK
Buna göre, 2006 yılının Ocak-Mart döneminde tüketici satin alımlarındaki artışa en fazla katkısı olan segment gıda ve içecek oldu. Retailing Institute Başkanı Renan Burduroğlu, "Gıda ve içecekler grubu toplam günlük tüketim ürünleri alımlarındaki yüzde 8.7 büyümenin de üzerinde performans göstererek 0.3 puan pay kazandı. Yani geçen yıl aynı dönem tüketiciler ceplerindeki her 100 YTL'nin 85 YTL'sini gıda ve içecekler kategorisine harcarken, 2006'nın aynı döneminde 85.3 YTL'sini harcadı" diye konuştu.

Renan Burduroğlu, "Hem kişisel bakım hem de temizliğe ayrılan harcama bir önceki döneme göre pay kaybediyor. Kişisel bakım ürünleri 0.3 daralırken, temizlik ürünleri sabit kaldı" dedi.

Haberin Devamı