Gazete Vatan Logo

Her 100 km’ye 1 havalimanı

Ulaştırma Bakanı Arslan, 2023’e kadar isteyen herkesin en fazla 100 kilometre yol katederek bir havalimanına ulaşabileceğini söyledi.

Her 100 km’ye 1 havalimanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’de aktif havalimanı sayısının 55’e ulaştığını belirterek, “Yurt içinde havayolunu kullanan vatandaşların ve yabancı konukların yüzde 90’ı, karayoluyla 100 kilometre yol alarak herhangi bir havalimanına erişebiliyor” dedi. Arslan, 2023 yılına kadar yapımı tamamlanacak havalimanlarıyla isteyen herkesin en fazla 100 kilometre mesafede herhangi bir havalimanına ulaşabileceğini kaydetti.

Hayata geçirilen projelerle özel sektörün sivil havacılıkta önünün açıldığına işaret eden Arslan, seyahat maliyetlerinde düşüş yaşanırken, havayolunun ‘halkın yolu’ olmasının sağlandığını dile getirdi. Arslan, “Rize-Artvin, Yozgat, Bayburt-Gümüşhane (Salyazı), Karaman, İzmir Çeşme-Alaçatı, Batı Antalya, Çukurova ve Tokat havalimanlarının da yapımı için adımlar atıldı” diye konuştu.

Arslan, Rize-Artvin ve Çukurova havalimanlarının alt yapı inşaatlarının sürdüğüne dikkati çekerek, bu yıl ihalesi yapılan Yozgat Havalimanı’nda da sürecin devam ettiğini ifade etti. Bayburt-Gümüşhane (Salyazı) Havalimanı’nda yer tesliminin yapıldığını, Tokat Havalimanı’nda mali tekliflerin alınması aşamasına gelindiğini bildiren Arslan, Karaman Havalimanı’nın da bu yıl içinde ihalesinin yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılacak İzmir Çeşme-Alaçatı Havalimanı için 20 Nisan’da ihale yapılacağını aktaran Arslan, yine YİD modeliyle inşa edilecek Batı Antalya Havalimanı için fizibilite çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Bakan Arslan, Çukurova Havalimanı’nın altyapı inşaatının bu yıl içinde biteceğini ve üst yapı için de gelecek hafta tekliflerin alınmaya başlanacağını söyledi.