Gazete Vatan Logo

Hepsi gerçek

2002, savaşların yanı sıra biribirinden matrak olaylara da sahne oldu. Komik olmalarının yanı sıra ortak bir özellikleri daha var: hepsi gerçek...

Çıplak heykele Bakan sansürü
Bakanlık çalışanlarına her sabah ayin yaptıran Amerikan Adalet Bakanı John Ashcoft bakanlık binasındaki adaleti temsil eden yarı çıplak kadın heykeline fena taktı. Bu heykel önünde medyaya poz vermekten rahatsız olan muhafazakar bakan, heykeli kalın bir perdeyle kapattırdı.

Uydudan ücretsiz göğüs röntgeni
Portekiz'de 19-45 yaş arası kadınlar toplu halde göğüsleri fora ederek sokaklara çıktılar. Nedeni ise muzip bir vatandaşın kadınları teker teker arayarak "Uyduyla ücretsiz göğüs röntgeni çekeceğiz. Lütfen soyunup göğüslerinizi uyduya doğru çevirin" demesiydi. Kadınların bir çoğu çıplak halde balkona çıktı. Muzip vatandaş sonradan kadınları tekrar arayarak "Sizi 'ti'ye aldık" dedi.

Temel Reis eşcinsel oldu
İngiltere'de Minute Maid adlı bir firmanın portakal suyu reklamında, çocukluğumuzun ünlü çizgi film kahramanları Temel Reis ve Kabasakal'ın eşcinsel ilişki içinde gösterilmesi yılın ilk skandallarındandı. İkiliyi salıncakta sallanırken, sahilde el ele kol kola yürürken gören çocuklar hayal kırıklığına uğrarken aileler de ayaklandı. Gelen tepkiler üzerine film yayından kaldırıldı.

Başkan kraker yerken ölüyordu
ABD Başkanı George Bush bu yıl az daha "niyazi" oluyordu. Beyaz Saray'da televizyon seyrederken bir yandan da kraker yiyen Bush, krakerin boğazına takılması üzerine bayılarak kafasını kanepeye vurdu. Büyük yankı yaratan olayın ardından Bush şu özlü sözü söyledi: Annem beni çiğnemeden yutmamam konusunda uyarmıştı...

Ortadoğu sorunu cipslere sıçradı
Ortadoğu'dan en renkli haber Arafat cipsleri oldu. Mısırlı bir firma üzerinde Filistin lideri Yaser Arafat'ın resimlerinin bulunduğu mısır cipsleri üretti. Cipsler Arap ülkelerinde kapışıldı. Gelirinin bir kısmı Filistin yönetimine bağışlanan cipsin sloganı ise "Daha çok ye daha çok yardım et" oldu.

Chelsea Clinton en seksi seçildi!
Eski başkan Bili Clinton'ın kızı Chelsea de Vanity Fair dergisi tarafından yılın seks sembolü seçildi. Chelsea'nin mütevazı kıyafetlerini bilenler bu seçime pek bir anlam veremedi.

O siyaset yaptıkça ben şarkı söylerim
Senatör John McCain, politika konusundaki sivri sözleriyle dikkat çeken muhalif sanatçı Barbra Streisand'ı protesto için katıldığı bir programda bet sesiyle şarkı söyledi.

Bush'la dalga geçmek yasak
Bir başka tepki çeken reklam filmi de ABD Başkanı George Bush'u aptal gibi gösteren filmdi, ingiltere'de yayınlanan 7 saniyelik çizgi filmde Bush video kaseti tost ekmek kızartıcıya yerleştirmeye çalışırken görülüyordu, İngiliz hükümeti bu filmin Bush'un onayı alınmadan yayınlanamayacağına karar verdi...

Nasıl öldüğümü bana da anlatın
İskoçya'da bir gazetenin yanlış haberi nedeniyle herkesin öldüğünü sandığı 87 yaşındaki Jimmy Cornat çareyi evinin camına astığı afişte buldu: Nasıl öldüğümü bilenler lütfen bana da bildirsin. Benim haberim yok. Ben ölmedim. Hiç bir zaman ölü olmadım...

Ladin bebekleri kapış kapış gitti
ABD'nin Connecticut eyaletinde bir oyuncak firmasının ürettiği Ladin bebekleri bu yılın en çok satılan oyuncakları arasında yer aldı. Etek giydirilen Suudi teröristin bebeği George Bush, Tony Blair, New York eski Belediye Başkanı Rudolph Giuliani gibi isimleri açık ara geride bıraktı.

Yılın düğünü: ikizlere ikiz gelin
Amerika'nın Michigan eyaletinde ancak filmlerde görülebilecek bir düğün yaşandı. Tek yumurta ikizi iki erkek kardeş kendilerine eş olarak yine tek yumurta ikizi iki kızı seçti. Aynı anda evlenme teklif eden ikizler aynı gün evlendi. Çiftlerin balaylarını da aynı yerde geçirecekleri belirtildi.

ABD, Saddam'dan hıncını helada aldı
Irak diktatörü Saddam tuvaletlere de girdi. Amerikalı bir firma üzerinde Saddam Hüseyin'in resimleri bulunan tuvalet kâğıtları üretti. Amerikalılar Saddam'ı layık olduğu yere koymanın mutluluğunu bol bol yaşadı.

Talihsiz hastanın penisi alev aldı
Sırtındaki benden kurtulmak için hastaneye yatan Danimarkalı bir hasta penisinden de oldu. Operasyon sırasında doktor elinde elektrikli bıçakla işini yaparken hastanın gaz çıkarması üzerine ameliyathanede yangın çıktı. Hasta kendine geldiğinde penisini alevler içinde buldu.


Bu yılın en güzel hırsızı
Winona Ryder Los Angeles'ta bir mağazada hırsızlık yaparken yakalandı. Ünlü oyuncu iddiaları yalanladı ancak 480 saat kamu hizmeti ve 5 bin 500 dolar para cezası aldı. Karşılığında ise milyonlarca dolarlık reklam yapmış oldu, Ryder'ın duruşmada giydiği transparan kıyafetler uzun süre konuşuldu ve güzel oyuncunun "En çok konuşulan hırsız" unvanını almasını sağladı.

Ryder'ın çaldıklarının listesi
Gucci elbise 1595 dolar
Marc Jacobs tişört 760 dolar
Y. Saint Laurent bluz 750 dolar
Natori el çantası 540 dolar
D&G çanta 525 dolar
2 adet cüzdan 110 dolar
Eric Javitz şapka 575 dolar
Saç bandı, lastiği, tokası, klipsi toplam 480 dolar
Çorap 226 dolar

Haberin Devamı