Gazete Vatan Logo

Hepsi canlı bomba adayı!

Adana'da DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda aralarında ‘Adana emiri’ A.Ç.’nin de bulunduğu 2’si çocuk 12 kişiyi yakaladı.

Hepsi canlı bomba adayı!

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 22 Haziran’da merkez Seyhan İlçesi Yeşilyurt Mahallesi’ndeki DEAŞ’ın hücre evine düzenlediği şafak vakti operasyonunda, aralarında ‘Adana emiri’ A.Ç.’nin de bulunduğu 2’si çocuk 12 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan zanlılar emniyetteki sorgularında, hücre evi oluşturup örgütün Suriye koluna, militan, para, yiyecek ve giyecek gönderdiklerini itiraf etti. Ayrıca 1 ay boyunca yapılan teknik ve fiziki takip sonucu A.Ç.’nin sosyal medya üzerinden yaptığı şifreli yazışma ve konuşmalarla, örgüte eleman kazandırdığı belirlendi.

Cennet vaat etmişler

Sosyal medyada yapılan yazışmaların ardından İstanbul, Konya, Bursa ve İzmir’den Adana’ya gelen 2’si çocuk 12 kişinin, yasadışı yollarla Suriye’ye geçip, burada ‘ Canlı bomba eğitimi’ aldıktan sonra da 6’sının, Türkiye’deki değişik illerde bombalı saldırı gerçekleştirecekleri anlaşıldı. Zanlıların ayrıca eylem yapacakları noktalarda keşif yaptıkları ve krokiler hazırladığı da ortaya çıktı. Yakalandıktan sonra pişman olduklarını söyleyen bazı örgüt üyeleri, sözde yöneticilerinin kendilerine, “Bu dünyada kimseye yaranamadınız, hiçbir şey yapmadınız. Kimse sizi sevmiyor. Kafirleri öldürüp şehit olun, öteki dünyadaki yerinizi garanti altına alıp, cennete gidin” dediklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘Türkiye’de değil yurt dışında patlarız’

‘Canlı bomba’ olmayı kabul edip, örgüt adına yurt içinde kanlı eylemler yapmayacaklarını itiraf eden zanlılardan bazıları, ‘Türkiye bizim vatanımız. Biz sadece yurt dışında eylem yaparız’ dedikleri öğrenildi. ‘Kafir’ olarak adlandırdıkları Almanya, Fransa, İngiltere ve Belçika ile birlikte Rusya’da saldırı planlayan teröristlerin, Konya ve Gaziantep’te faaliyet gösteren cemaatler toplantısını basıp kanlı eylemler yapacakları bilgisine ulaşıldı.

14 yaşındaki kızı satın alıp eş yapmış

Gülbahçesi Mahallesi’nde gözaltına alınan örgüt üyesi 36 yaşındaki S.Y.’nin evinde yakalanan Endonezyalı 14 yaşındaki E.U.’yu 1 yıl önce satın alıp kendisine eş yaptığı da ortaya çıktı.
Gerçekten bombaymış!
ZANLILARDAN birinin 1 Temmuz 2016’da Sabancı Merkez Camisi’nde beline sardığı düzeneği gösterip canlı bomba paniğine yol açan Mahmut Kılıçarslan olduğu ortaya çıktı. ‘Deli olduğu’ iddia edilen Kılıçarslan’ın, DEAŞ ile irtibatlı olduğu, sık sık hücre evine girip çıktığı belirlendi. 70 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Kılıçarslan, yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla 26 Ocak 2017’de tahliye edilmişti.

Haberin Devamı