Gazete Vatan Logo

Hepinizi bekliyoruz!

Şehit polis Ahmet Atilla Güneş’in oğlu Doğan’ın bu Cumartesi günü yapılacak sünnet düğününün davetiyesi Twitter’da paylaşım rekoru kırdı. Başta İzmirliler olmak üzere tüm Türkiye’den vatandaşlar sünnet törenine katılıp aileyi yalnız bırakmayacaklarını duyurdu

Hepinizi bekliyoruz!

Özel Harekat Polisi Ahmet Atilla Güneş (47), 2016’nın Mayıs ayında oğlu Doğan için büyük bir sünnet düğünü planlıyordu. Ancak 22 Aralık 2015 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanarak GATA’da tedavi altına alındı. Bir süre sonra da burada şehit düştü. Şehit polis için Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda düzenlenen o cenaze töreninde 11 yaşındaki oğlu Doğan’ın ağabeyi Alperen’in kucağında akıttığı gözyaşları Türkiye’nin yüreğini yaktı.

17 ay rötarlı

Babasını toprağa veren Doğan’ın sünneti ise başta annesi Sibel Güneş ve diğer aile üyeleri tarafından alınan kararla bir süre ertelendi.

Polis memuru Güneş’in şehit düşmesinin üzerinden 17 ay sonra aile, gecikmeli de olsa Doğan’ın sünnetini yapmaya karar verdi. 13 Mayıs Cumartesi günü için tarih alındı. Yakınları davetiyeyi Twitter’dan paylaşıp başta İzmirliler olmak üzere tüm Türkiye’yi düğüne davet etti. Davetiye Twitter’da paylaşılır paylaşılmaz da gündeme oturdu. Tweet atan vatandaşlar, konvoylar oluşturup şehidinin oğlunun düğününde katılımın yüksek olması için çaba saft edeceklerini belirtip destek sözü verdi. ‘Bu düğünün evsahibi hepimizin’ diyen vatandaşlar düğünü katılmak için Türkiye’nin dört bir yanından cumartesi günü İzmir’de Doğan’ın yanında olacak.

Haberin Devamı

Kimi aracına birini alarak kimi otostop çekerek...

Sosyal medyada düğüne gitmek için organizasyonlar sürerken Doğan’ı yalnız bırakmak istemeyen vatandaşlardan kimi “İstanbul’dan araçla gidecek olan var mı?” çağrısına “Cuma günü 8 gibi çıkıyorum araçta 4 kişilik boş yer var. İsteyeni alayım” cevabı yazdı. Kimi “Ben otostop çekerek gideceğim, isteyen yol arkadaşı olabilir” dedi. Öğle saatlerinde bir konvoy olacağı duyurulurken, sünnet mevlüdü için de ayrıca organize olundu. İzmir’de toplanıp mevlüde gidecekler de toplanıp birlikte katılma kararı aldı. İşte örnekler...

‘Emanetinin yanındayız’

@filiz175: Şehit polis memuru Ahmet Atilla Güneş’in oğlu Doğan Güneş’in sünnet düğününe onur konuğu olun lütfen....

Ekrem Şanal @ek2m: Cizre’de şehit olan Ahmet Atilla Güneş’in oğlu, hepimizin yeğeni, cumartesi günü sünnet oluyor. İzmir’de yaşayıp durumu olan alaka göstersin.

Haberin Devamı

ÇETİN ELÇİ@FISILTI65781157 : Şehit Ahmet Atilla Güneş’in oğlu, uğruna canını verdiği ülkesine emaneti. Doğan, 13 Mayıs Cumartesi günü İzmir’de sünnet olacak. Biz de emanetinin yanında olacağız.

yesugayaksakal@yesugayaksakal: Şehidimiz Ahmet Atilla Güneş’in oğlu Doğan’ımızın sünnet merasimi var. Babasının arkadaşlarını yani amcalarını görmeyi çok istiyor.