Gazete Vatan Logo

Hep İstanbul'da 193 bin liraya son daireler

Hep İstanbul'da lansman fiyatları sınırlı sayıda daire için devam ediyor.

Hep İstanbul'da 193  bin liraya son daireler

Tekfen güvencesiyle hayata geçirilen Hep İstanbul projesi iddialı satış grafiğiyle dikkat çekiyor. İlk etabın yüzde 60'ı satılan Hep İstanbul projesi hakkında detayları Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel'den öğrendik. İşte detaylar...

Bengü Öner: Hep İstanbul'un bölgedeki diğer projelerden farkı ne?

Ömer Egesel: Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar bölgesinin tam ortasında bulunuyor. İlk farklılaştığı yer lokasyonu. Haramidere kavşağında. Projeye ulaşım oldukça rahat. E-5'e yürüyerek ulaşabileceğiniz bir noktada. O alanda metrobüs durağı var. Büyükşehir Belediyesi'nin planlarına göre de 2017 başında metro istasyonu yapılacak. O tarihlerde bizim de projemiz teslim edilecek.

Diğer farkımız arsanın boyutu. Küçük bir yere sıkıştıysanız, emsal kaygısı ve satış geliri kaygısıyla ya da yer olmadığı için çok keyifli işler yapılamayabiliyor. bizim o alanda 58 dönüm arazimiz var. 150 bin metrekare kapalı olan bir inşaat yapıyoruz. 1400 daire ve 25 ticari ünite var. Bu büyüklük önemli noktalardan biri. Çünkü peyzaja önem veriyoruz. Yeşil alan çok önemli. 40 dönüm peyzaja ayrıldı. Bunun da 25 dönümden fazlası direkt yeşil alan.

Haberin Devamı

Çok keyifli bir tasarım süreci geçirdik. Evlerimizin içi ferah. Dönemediğiniz odalar ufacık bir mutfak olmasın dedik. Tavan yükseklikleri 270 cm. 1400 konutta ciddi bir yatırım ama bundan kaçmadık. Projeye değer katacağını düşündük. Projeyi prezente edebilecek örnek dairelerimiz var zaten. Tezgah aralarımız düzgün. Mutfakta evye-ocak-buzdolabı üçgenini sağlamaya dikkat ettik. Verimsiz alan olmasın diye dikkat ettik. Dışarıda projenin yüzde 74'ü peyzaja ayrıldı. zeminde proje içine araç girmemesini düşündük. Çünkü orası yaşam alanı. 40 dönüm bir bahçe. Herkes için koşu alanı, bisiklet parkuru oluşturduk. Çocuk oyun alanları planladık.

2 sosyal alan planladık. Projenin güneyinde yer alan kapalı- açık havuz ve spor salonu, çocuk oyun alanlarından oluşan 1800 metrekarelik bir açık alan ve 1800 metrekarelik kapalı alandan oluşan bir bölüm var. Burası ailecek vakit geçirilecek bir yer. Tam ters alanda kuzeyde ise daha sakin bir sosyal alan tasarladık. 900 metrekarelik kuzey kulübünü de bu şekilde planladık.

Haberin Devamı

Leed Sertifikamız olacak. Bir farkımız da bu. Esenyurt bölgesinde sanıyorum ilk Leed Sertifikalı proje olacağız. Tekfen Grubu, ÇEDBİK'in kurucu üyesi. Tekfen Tower yapıldığında böyle bir sistem olmadığı için Tekfen Tower hariç tüm projelerimiz Leed Sertifikalı. Bu sertifika da kullanılan ürünlerin standardı ve kullanıcıya tasarruf olarak geri dönecek.

Bengü Öner: Daire seçenekleri ve metrekarelerden biraz bahseder misiniz?

Ömer Egesel: 70 m2’den 179 m2’ye kadar uzanan farklı daire büyüklükleriyle, 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire tipleri var.

Farklılaştığımız konulardan biri de daire tipleri. Çok sayıda 1+1 dairemiz yok. Satışlarımız da dengeli gidiyor.

Her dairenin otoparkı var. 4+1 dairelerin 2 otoparkı olacak. Küçük bir de depomuz olacak.

Bengü Öner: Daire fiyatları ne kadar?

Ömer Egesel: Lansmana özel fiyatlarımız 1+1 daireler için 193 bin TL'’den 2+1 daireler, 316 bin TL’den ile 3+1 daireler için ise 412 bin TL’den başlıyor. Müşterilerimiz çeşitli bankalardan mortgage kredisi kullanabilecekleri gibi onlara lansmana özel ödeme kolaylıkları da sunuyoruz. %5 peşinat veren ve %50 kredi kullanan müşterilerimiz kalan tutarı 3 eşit taksitte Mart 2015, Mart 2016 ve Mart 2017’de ödeyerek ev sahibi olabiliyorlar.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Bu lansman fiyatları ne kadar süre daha geçerli olacak?

Ömer Egesel: Aslında ilk fazın yüzde 60'ını sattık. Bu fiyatla satabileceğimiz 49 daire kaldı. Çünkü satış planı yaparken belli daireler için lansman fiyatı belirlemiştik.

Bengü Öner: Hep İstanbul ne zaman teslim edilecek?

Ömer Egesel: 2017 senesinin ilk çeyreğinde teslim edilecek.

Bengü Öner: Lokasyonu detaylandırabilir misiniz? Tam olarak nerede proje?

Ömer Egesel: HEP istanbul, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü ve ilçelerinin kesiştiği kavşak noktasında konumlanıyor. Haramidere kavşağında. Proje, E-5 ve TEM bağlantı yollarının kesiştiği noktada yer alıyor. Tam o köşedeyiz. Torium AVM ve Marmara Park oldukça yakın. Metrobüse yakın. 2017'de de metroyla birlikte daha da kolaylaşacak ulaşım. Denize yakın. Projenin 12. katından itibaren deniz gözüküyor.

Haberin Devamı

Bengü Öner: Projeden daire alanlar ne kazanacak?

Ömer Egesel: Yaşam standardı anlamında çok şey kazanır. esenyurt genç insanların rahat yaşam kurabileceği, şehrin merkezine göre daha ucuz bir bölge. Ama bizim düşüncemiz belli standartlardan vazgeçmeden buna sahip olmak lazım. Hep İstanbul'da bunu kazanırlar. Leed sertifikalı bir projede yaşama fırsatı elde ederler. Maddi bir kazancı da elbette olur. Şimdiden bir rakam vermek zor olur. Esenyurt'ta yaşanan problemler çözüldü. Yeni bir başlangıç yapıldı bölgede. Bu dinamikle Esenyurt da değer kazanıyor. Burada yaşayan insanların trafik problemi yaşamadan, metrobüs ve metroyla rahat ulaşım sağlayacaklar.

Bengü Öner: Dairelerin hepsini satacak mısınız?

Ömer Egesel: Tabi hepsini satacağız.

Bengü Öner: Ticari alanlar satılacak mı?

Ömer Egesel: Bölge ticari açıdan doymuş durumda. Önünde 3000 metrekare kadar ticaret alanı var. Adile Naşit caddesine cepheli 25 dükkan var. biz bunları kiralayıp öyle satmayı planlıyoruz. Çünkü ticari ünitenin başarısı içindeki markayla orantılı. Biz markaları belirleyip bir çarşı gibi oluşturup öyle satacağız.