Gazete Vatan Logo

Hep aynı savunma: Terör dediler, emre uyduk...

FETÖ’nün Doğan Medya’yı işgal davasında sanıklar, diğer davalardakilere benzer ifadelerle kendilerini savundu.

Hep aynı savunma: Terör dediler, emre uyduk...

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Hürriyet, CNN Türk, Kanal D ve DHA’nın da bulunduğu Doğan Medya Center binasını basan 3’ü tutuklu 19 askerin yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmayı eski bakan Nabi Avcı da izledi. Müştekilerden biri, “Bizim acımız var, onlar gülümsüyor” diyerek sanıklara su şişesi fırlatınca özel güvenlik tarafından salon dışına çıkarıldı.

‘Reina’ya da giderdik’

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu eski yüzbaşılar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya, Mehmet Akif Aslan getirilirken; tutuksuz 10 sanık da duruşmada hazır bulundu. 1 vatandaşın da şehit olduğu işgal girişimiyle ilgili savunmasını yapan tutuklu yüzbaşı Mehmet Akif Aslan, “Türlü gerekçeler göstererek göreve gitmemek hiçbir subaya yakışmaz. Mutlak itaat anlayışı böyledir. 34 yaşındayım. Beni vatan hainliğiyle suçlayanlar, Doğu’daki benim kadar görev yapmışlar mıdır? Bir gecede mi hain oldum. Emri sorgulama yetkimiz yoktur. O gece Reina’ya gidin deselerdi, oraya giderdik. Kamu güvenliği söz konusuydu” derken; tutuklu yüzbaşı Erdal Şeker ise “Verilen emre uymasaydım, Askeri Kanuna göre suç işlemiş olacaktım” dedi.

Haberin Devamı

Darbeyi anlamadınız mı?

Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ, “Orada insanlar, size direniyorlar. Hiç anlamadınız mı darbeyi?” diye sorunca Sanık Mehmet Akif Aslan, “Darbe diye bir şey yoktu. O an aklımda olan tek şey binayı boşaltmaktı” diye cevap verdi.