Gazete Vatan Logo

Henüz bebek ama büyüyoruz

Bebek-çocuk hazır giyim sektörünün 600 milyon TL’ye ulaştığını belirten UBM ICC Marka Direktörü Dinçer, “Amacımız fuarla birlikte ihracatı odağımıza alarak sektörün büyümesini sağlamak” diye konuştu

Henüz bebek ama büyüyoruz

35’inci Uluslararası İstanbul Kids Fashion-Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Aksesuarları Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. 20 Temmuz’a kadar açık kalacak fuara 4 kıta 80 ülkeden 5 bine yakın ulusal ve uluslararası ziyaretçi katılımı bekleniyor.

Yılda 1 milyon bebek

Fuar kapsamında 200 marka, bebek, çocuk, genç giyim ve abiye kıyafetler, ayakkabı, iç çamaşırı, çorap ve aksesuarlar ile bebek ve çocuk ev tekstili ve mobilya ürün gruplarını vitrine çıkarırken, özellikle Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ukrayna, Özbekistan ve Balkan ülkeleri ile çocuk abiye ürünlerinde Türk markalarının tasarımlarıyla beğeni topladığı Irak, Mısır, Tunus, Suudi Arabistan, Cezayir, Ürdün, Fas gibi Orta Doğu ülkeleri yeni koleksiyonlarını alıcılarla buluşacak.

Türkiye’nin 1 milyar 683 milyon dolarlık toplam hazır giyim ihracatı içinde bebek giyim ihracatının yüzde 1.6’lık bir paya sahip olduğunu belirten UBM ICC Marka Direktörü Hatice Dinçer, “Her yıl 1 milyondan fazla bebeğin dünyaya geldiği Türkiye hem genç nüfusu hem de hazır giyim konusundaki kalite, hızlı teslimat ve uygun fiyat kabiliyeti ile cazibe merkezi bir ülke konumunda. Amacımız ihracatı odağımıza alarak bu yıl ekonomik büyüklüğü 600 milyon liraya ulaşan sektörün büyümesine katkıda bulunmak” dedi.

Haberin Devamı