Gazete Vatan Logo

Hendekleri halka zorla kazdırmışlar

Teröristlerin, kara harekatına karşılık Afrin’in dört bir tarafını hendek ve toprak setlerle çevirdiği ortaya çıktı. Hendeklerin kazılmasında alınan bölge halkının, zorla ve tehditle çalıştırıldığı belirlendi

Hendekleri halka zorla kazdırmışlar

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, YPG/PKK-DEAŞ’lı teröristler, TSK’nın ilerleyen süreçte düzenleyeceği kara harekatına karşılık, elinde tuttuğu Afrin’deki tahkimatı artırmaya çalışıyor ve yeni taktikler geliştiriyor. Afrin çevresi ile ilçede bazı bölgelerin hendek ve toprak setlerle çevrildiği ortaya çıktı. Set ve hendeklerin, bölgedeki terör örgütleri tarafından hem mevzi hem de engel sistemi olarak tasarlandığı tespit edildi.

2x2 metre

Hendeklerin, yaklaşık 2 metre genişliğe ve 2 metre derinliğe, toprak setlerin ise yaklaşık 2-3 metre yüksekliğe ulaştığı belirlenirken, teröristlerin bu tahkimatları güçlendirme çalışmaları fotoğraflara yansıdı. Başta çocuklar olmak üzere, Afrin’de yaşayan sivillerin hayatı hiçe sayılarak geliştirilmeye çalışılan tahkimatın inşasında, çocukları kaçırılarak silah altına alınan bölge halkının, zorla ve tehditle çalıştırıldığı belirlendi. Teröristlerin, yapılan tahkimatlarla şehirlerin doğal yapısını bozduğu ve bölge halkının yaşam koşullarını iyice zorlaştırdığı değerlendirildi.

Haberin Devamı

Paçavraları asmışlar

Terör örgütü mensuplarının, Afrin ilçe merkezine astıkları paçavralar ve sözde örgüt mensuplarının fotoğraflarıyla Suriye’ye ait olan bu şehri, “sözde kanton yapılanmasına aitmiş gibi” gösterme çabasında olduğu değerlendirildi.