Gazete Vatan Logo

Hem havada hem karada uçuracak

THY, dünyanın en büyük araç kiralama şirketi Enterprise ile iş birliğine gitti. Yeni ortaklıkla yolcular dünyanın her yerinde ayrıcalıklı araç kiralayacak ve ekstra mil kazanacak. Enterprise, 1 milyar TL yatırımla havalimanlarında daha fazla turiste hizmet verecek

Hem havada hem karada uçuracak

Türkiye turizmi son yılların en büyük rekorlarından birini kırmaya hazırlanıyor. Turizmdeki bu hareketlilik de hem hava ulaşımında hem de karada hareketliliği artırıyor. Turizmin yakaladığı hızlı ivmelenme ile büyük bir taleple karşılaşan ulaşım sektörü de yeni yatırımlarla artan talebe yetişmeye çalışıyor.

Bunun son örneği Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük markası olan Türk Hava Yolları (THY) ile dünyanın en büyün araç kiralama firması ABD’li Enterprise arasında yapılan iş birliği oldu. Geçen yıl başlayan ve bu yıl kapsamı genişletilen iş birliği kapsamında THY yolcuları uçuş sırasında aldıkları hizmeti, uçuş sonrası yolculuklarında da devam ettirebilecek. Hem avantajlı araç kiralama hizmetinden faydalanacak hem de 1.500’e varan mil kazanacak.

Yüzde 40 büyüyecek

Yapılan rezervasyonlar sayesinde dünyanın her bölgesinde uçaktan indiğiniz an araçlar yolcuların hizmetinde olacak. Enterprise, önümüzdeki dönemde 3’üncü Havalimanı’nda büyük bir ofis açacak. Ayrıca turizm bölgeleri başta olmak üzere tüm bölgelerdeki havalimanlarında yeni araç yatırımları yapacak. Filo yüzde 40 büyüyecek.

Haberin Devamı

1 milyar lira yatırım

Dünyada 95 ülkede 2 milyon araçla araç kiralama sektörünün lider kuruşu olan ABD’li Enterprise Türkiye’de 5 yılda 3 kat büyüyecek. Sadece 2018’de Türkiye’de 1 milyar TL yatırım yapacaklarını açıklayan Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, “Şu anda Türkiye’de 10 bine yakın araç ile hizmet veriyoruz. Bu rakamı 5 yılda 3 kat artırarak 30 bine çıkaracağız. 2017 yılını 500 milyon TL ciro ile kapattık. Ciromuzu da 3.5 milyar liraya yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Tangün, THY ile yapılan iş birliklerini çeşitlendirerek Türkiye’deki büyüyen turizm pastasından daha fazla pay alacaklarını söyledi.

KALİTE ARTACAK

THY olarak şu anda çok iyi bir yaz sezonu geçirdiklerini belirten Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Enterprise’in yarışta gösterdiği mücadeleden ve bu işi almalarından dolayı çok memnunuz. Geçtiğimiz yıl başladığımız ve küresel çapta ilerlediğimiz anlaşma Türk Hava Yolları’nın menfaati açısından da yolcularımıza sunacağımız hizmet kalitesi açısından da çok önemli bir iş birliği oldu” dedi.

Haberin Devamı

POTANSİYEL YÜKSEK

Anlaşma kapsamında Türkiye’ye gelerek THY yönetimi ile yeni iş birlikleri için görüşen Enterprise Global Yönetim Kurulu Başkanı Andrew C. Taylor da, “Türkiye’yi de çok önemli ve çekici bir pazar olarak görüyoruz. THY ile yürüttüğümüz iş birliği de bunu destekliyor. Dünyanın açık ara en büyük araç kiralama şirketiyiz. Türkiye pazarı da global büyümenin devamını sağlayan, bu büyüme için oldukça önemli bir pazar” ifadelerini kullandı.

AVRUPALILAR’I BİZE GETİRECEK

Türkiye’de kısa dönem kiralamanın emekleme aşamasında olduğunu belirten Özarslan Tangün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Günlük kiralama da Türkiye’de bir sıçrama bekliyoruz. Enterprise, Alamo ve Entransfer markalarımızla, Türkiye’ye gelen turist sayısının artmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Özellikle Avrupalı turistler için yoğun çaba harcıyoruz. Turizmde büyük bir canlanma var ve bu operasyonlarımıza ciddi etti ediyor. Rezervasyonlarımızda bunu görüyoruz. Şu anda sektördeki kişi başı harcama 2.5 dolar. Avrupa ortalaması 30 dolar. Türkiye’de çok büyük bir potansiyel olduğunu görüyoruz. THY ile olan iş birliğimiz buna büyük katkı sağlayacak.”

Haberin Devamı