Gazete Vatan Logo

Hem çocuk hem kariyer

İnternet devi Yahoo, Google'ın en dişli CEO'larından birini kaptı. Piyasa bu haberle çalkalanırken...


Google en önemli pozisyonlarından birinde oturan ve şirketin kadın yüzünü temsil eden CEO'larından Marissa Mayer'ı bir başka internet devi Yahoo'ya kaptırdı.

Piyasalar bu haberle çalkalanırken, Marissa Mayer'in aynı zamanda hamile olduğu da duyuldu. Mayer'in bebeğini Ekim ayında kucağına alması bekleniyor.

Mayer bu haberi, gündem transfer haberiyle çalkalandıktan sonra twitter da şöyle paylaştı "Bugün bir güzel haber daha vereceğim, aynı zamanda bir erkek bebeğine hamileyim."

AYNI ZAMANDA YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLDU

Yahoo’nun beşinci kadın CEO’su olan Mayer, aynı zamanda arama motoru devinin başkanı ve yönetim kurulu üyesi oldu. Yahoo, dün yapılan atamanın ardından yapılan açıklamada, “İnternet yöneticiliğinde öncü bir isim olan Mayer’ın atanması, ürün yeniliğine odaklandığımızın bir işareti olduğu gibi kullanıcı tecrübesi ve reklam gelirlerinde daha başarılı olmamızı hedefliyor” denildi.

Google’da son olarak Google Local, Maps ve Location hizmetlerinden sorumlu olan Mayer, Google Maps, Google Earth, Street View ve restoran reyting hizmeti Zagat’ın masaüstü bilgisayar ve mobil cihazlar sorumlusuydu.



Mayer, Google’a 1999 yılında, şirketin 20’inci çalışanı olarak katılmıştı. Google’a 100’den fazla içerik kazandıran Mayer, görüntü, kitap ve ürün araması, araç çubuğu, iGoogle, Google News ve Gmail gibi önemli içerik ve hizmetlerin mimarı olmuştu.

GOOGLE’IN KADIN MİMARI
Google’daki görevinden dün istifa ettiği açıklanan Mayer, ABD’deki teknoloji çevreleri tarafından “Google’ın ilk kadın mühendisi” olarak tanımlanıyordu.

Mayer’ın Yahoo’nun yeni CEO’su olarak atanması, Levinsohn’un bu görevi sürdürmesini bekleyen çevrelerde şaşkınlık yarattı. Yahoo yönetim kurulu başkanı Fred Amoroso, “Mayer’ın teknoloji, tasarım ve ürün yönetimindeki başarılarıyla Yahoo için gerçek bir lider olacağı yönünde oy çokluğuyla karar aldıklarını” söyledi.

Yeni görevine atanmasının ardından bir açıklama yayımlayan Mayer, “Yahoo çalışanlarıyla iş yapmak için sabırsızlandığını, kullanıcılara yeni ürünler, içerik ve kişiselleşmiş tecrübe sunmak ve yeni hizmetlerini tüm dünyaya pazarlamak istediklerini” söyledi.

Yahoo, Mayer’ın atanmasını borsa işlemlerinin sona ermesinin ardından açıkladı. Borsa kapanışından sonra yapılan işlemlerde şirketin hisseleri yüzde 2 artış gösterdi. (ntvmsnbc)

Haberin Devamı