Gazete Vatan Logo

Hedeflerini büyütüyorlar

Gerileyen pazarı değerlendiren Olympus potansiyeli gördü, Türkiye’yi stratejik ülke seçti

TÜRKİYE’DE 2008’de 1 milyon sınırını geçen fotoğraf makinesi pazarı, kriz yılı 2009’da 700 bin adetlere geriledi. Ancak 2010’da hızlı bir toparlanma oldu ve 2009 rakamları yıl bitmeden yakalandı. Pazardaki yüksek potansiyel nedeniyle dünya markaları Türkiye’deki hedeflerini büyütüyor. Örneğin Olympus, büyüme planlarında Türkiye’yi Rusya ve İtalya ile birlikte stratejik ülke olarak seçti. Ülke Müdürü Ebru Bekar, “Türkiye de potansiyel yüksek olduğu, gelir seviyesi hızla arttığı için yatırım kararı alınan bir ülke oldu” dedi.

Türkiye’de 2008 yılında 1 milyon sınırını geçen fotoğraf makinesi pazarı, kriz yılı 2009’da 700 bin adetlere geriledi. Ancak 2010’da hızlı bir toparlanma oldu ve 2009 rakamları yıl bitmeden yakalandı. Geçen yıla göre pazarda yüzde 40 büyüme sağlandı. Yıl sonunda yine 1 milyon adetin üzerinde bir satış bekleniyor. Pazardaki yüksek potansiyel nedeniyle yerel distribütörleri bırakıp kendi şirketlerini kurarak yola devam eden dünya markaları, krizin etkilerinin bu kadar hızlı atıldığı Türkiye ile ilgili planlarını yeniliyor, hedeflerini büyütüyor.

Hedef yüzde 8 pay almak

Türkiye’deki potansiyelin harekete geçirdiği devlerden biri de Olympus... Kısa bir süre önce Ebru Bekar’ın Ülke Müdürü olarak atandığı Olympus, büyüme planları çerçevesinde Türkiye’yi Rusya ve İtalya ile birlikte stratejik ülke olarak seçti. Ebru Bekar, “İtalya ve Rusya ile birlikte bu yıl stratejik ülke seçildik. Bu 3 ülke en fazla potansiyel olan ülkeler... Türkiye de potansiyel yüksek olduğu, gelir seviyesi hızla arttığı için yatırım kararı alınan bir ülke oldu. Şubat 2011’de çok ses getirecek yeni ürün gamımızla büyüme hedeflerimizi destekleyeceğiz” dedi. Yeni planlarında Türkiye’de yüzde 3-5 arasında oynayan pazar payını ilk etapta yüzde 8’e çıkarmak isteyen şirket, saha ekibini genişletecek. Şu anda her satış noktasında markayı anlatacak bir promosyon ekibi oluşturma çalışmaları devam ediyor. Avrupa ve ABD’deki bilinirliğinin Türkiye’de az olmasından yola çıkan şirket, tanıtım ve satış odaklı bir yol haritası çizmiş.

Her teknoloji marketinde bir temsilcilerinin markayı ve ürünlerini tanıttığını söyleyen Ebru Bekar, şöyle konuştu: “Promotör sayımızı 6 katına çıkardık. Biz tamamen fotoğraf makinesi üzerine çalıştığımız için her müşteriye hitap eden ürünlerimiz var. 189 TL’ye de 2 bin 500 TL’ye de ürün bulabilirsiniz. Bu da bize avantaj sağlıyor. Geçen yılki satışımızı 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Gidişat da bunu yakalayacağımızı gösteriyor. Japonya merkezden çok büyük destek alıyoruz. Her ay üst düzey bir yönetici geliyor ve çalışmalarımıza katkıda bulunuyor. Hedefimiz pazarda markamızı çok daha iyi yerlere getirmek.”

Ses kayıt cihazı pazarını büyütecek

OLYMPUS’UN en iddialı olduğu bir diğer ürün ise ses kayıt cihazları. Dünyadaki ses kayıt cihazı pazarının yüzde 70’ine sahip olduklarını söyleyen Ebru Bekar, “Türkiye’de yılda 10 bin adet ses kayıt cihazı satılıyor. Bunun da yüzde 70’i bizde. Pazar Türkiye’de çok küçük ama potansiyel çok yüksek. Yeni ürün ve lansmanlarla pazarı büyütmek istiyoruz” diye konuştu.

Türk tüketicisi kompakt ürünleri tercih ediyor

Olympus’ta en fazla fiyatları 189-339 TL arasında değişen kompakt dijital fotoğraf makineleri satılıyor. Türkiye pazarında da zaten en fazla 199-400 TL fiyat aralığındaki ürünler tercih ediliyor. Şirketin kompakt segmentinde en pahalı ürün 799 TL.

Apple, MacBook Pro serisini güncelledi

APPLE, MacBook Pro ailesini daha hızlı işlemciler, next generation grafikleri ve 10 saate kadar pil ömrüyle güncelledi. En popüler 13 inç ekran MacBook Pro özellikleri arasında yüzde 80 daha hızlı yeni NVIDIA GeForce 320M grafik işlemcileri ve 10 saat dayanıklı pil bulunuyor. Yeni 15 ve 17 inç ekran MacBook Pro modelleri Intel Core i5, i7 işlemcileri Apple’ın yeni güçlü NVIDIA GeForce GT 330N ve verimli enerji işlemcisi Intel HD Graphics arasında sorunsuz değiştirme yapan otomatik grafik bağlama teknolojisi özelliğini içeriyor. Uluslararası Ürün Pazarlama Vekil Üst Başkanı Philip Schiller, MacBook Pro’daki değişiklikleri, “Yeni MacBook Pro, daha hızlı işlemciler, şaşırtıcı kalitede grafikler ve 3 saat daha uzun pil ömrüyle, performans ve verimliliği birlikte sunmaktadır” sözleriyle özetledi.

LG’den bayram hediyesi: Wink

LG ’NİN yeni cep telefonu LG Wink, Şeker Bayramı’nda hediye almayı düşünenler için alternatif olacak. Renkli, dokunmatik ekranlı ürün LG Wink Mini ve LG Wink 3G modellerinden oluşuyor. LG Wink serisi Facebook, Twitter, Myspace gibi sosyal ağlar için optimize edilmiş özel arayüzü sayesinde gençlerin birbirleriyle olan iletişimini eğlenceli hale getiriyor. MSN Live Messenger’a anında bağlantı imkanı sunması Wink’in en fark yaratan özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. LG Wink, 2.8 inç LCD ekranı, beyaz, siyah, pembe ve mavi renk alternatifleriyle dikkat çekerken LG Wink Mini küçük boyutlardaki tasarımına 2.4 inç gibi geniş bir ekranı sığdırıyor.

Turkcell’de HP Pavilion dm1 549 dolar

HP Pavilion dm1 dizüstü bilgisayarlar, Turkcell 3G’nin birinci yıldönümü nedeniyle Eylül ayı boyunca KDV dahil 549 dolardan satışa sunuluyor. Dahili 3G modem ve Turkcell SIM kartıyla, Turkcell 3G kapsaması içerisinde her yerden Turkcell 3G hızında kesintisiz internet bağlantısı sağlayan HP Pavilion dm1’ler, Turkcell İletişim Merkezleri’nden, Turkcell Satış Noktaları’ndan ve anlaşmalı zincir mağazalardan World Kart’a 8 taksit fırsatı ile satın alınabiliyor.

Turkcell’in 30 Eylül’e kadar geçerli olacak kampanyasından faydalanarak HP Pavilion dm1 alanlar, faturasız haftalık 1GB’lık pakete 9 TL ödeyerek Turkcell 3G hızında internete bağlanabilecek. Faturalı hatlar içinse aylık 4GB internet ilk 2 ay 11 TL, sonrasında 39 TL. Müşteriler tüm bu internet paketlerini kontratsız olarak alabiliyor.

Ayrıca faturalı hatlar için ödenmesi gereken 31.78 TL tutarındaki yeni tesis özel iletişim vergisini de Turkcell karşılıyor.

Asus evde eğlenceyi yeni seriyle destekliyor

ASUS, yeni hepsi bir arada PC ET2400 serisi ile ev eğlence deneyimini zenginleştiriyor. ET2400, Asus’a özel ASUS SonicMaster Teknolojisi ile ses performansı sağlıyor. Cihazda Intel’in en son işlemcileri ile uyumlu olarak çalışan ASUS Süper Hybrit Engine teknolojisi, sistem performansını yüzde 15’e kadar arttırıyor. Tüm ASUS hepsi bir arada PC ET2400 serisi modelleri 16:9 görüntü ve 23.6 inç Full HD ekran ile geliyor. Bu serinin en üst modeli olan ET2400XVT, Full HD olarak stereoskopik 3D içeriği sunan NVIDIA 3D Vision teknolojisi ile filmlerin ve oyunların renkli dünyasına farklı bir boyut katıyor. Duvara da monte edilebilen ET2400, evin herhangi bir odasında kolaylıkla kurulabiliyor.

TTNET abonesi olan Dell sahibi oluyor

TTNET, başlattığı yeni bilgisayar kampanyası ile Dell dizüstü bilgisayarları uygun ödeme koşulları ile tüketicilerle buluşturuyor. Kampanyada Dell için sunulan 24 veya 36 ay taksit fırsatlarından tercih edilen ödeme seçeneği TTNET ve ADSL faturalarına yansıtılıyor. TTNET’in kampanyasına Inspiron 1545 ve Inspiron 15R ile dahil olan Dell, özellikle ailelere ve öğrencilere ulaşmayı hedefliyor. Inspiron 15R, 15.6 inç geniş ekrana, ATI 5470 ekran kartına ve SRS ses sistemine sahip. Entegre mikrofonlu webcam ile kullanıcıların sevdikleriyle video görüşme yapabilmeleri de mümkün.

Panasonic, 3D video kamerasını IFA’da tanıttı

PANASONIC, üç boyutlu (3D) çekim yapan STD750 model video kamerasını Berlin’deki tüketici elektroniği fuarı IFA’da tanıttı. Panasonic’in entegre Full HD 3D kamerası kullanıcıların evlerinde bile 3 boyutlu çekim yapmalarına imkan tanıyacak. 3D özelliğini taşıyan lensi ve bellek kartı bulunan STD750 modeli, lensi çıkarıldığında bile Full HD kalitesinde çekim yapıyor. Yeni kamera, kaydedilmiş içeriğe anında ve rastgele erişimle hızlı ve daha yüksek kayıt kapasitesi sunuyor. Dünyada bir ilk olan ürün Ekim ayından itibaren Avrupa’da satışa sunulacak.

iPhone 4 için ön kayıtlar başladı

DÜNYADA şimdiye kadar üretilmiş en yüksek çözünürlüğe sahip cep telefonu olan iPhone 4 yakında Türkiye’ye geliyor. Vodafone Türkiye, İPhone 4 için için ön kayıt almaya başladı. 3 Eylül’de başlayan ön kayıt başvurularında iPhone meraklılarını sürprizler bekliyor. Kampanyalar hakkında öncelikli olarak bilgilendirilmek isteyenler, ön kayıtlarını Vodafone Türkiye internet sitesi www.vodafone.com.tr ana sayfasında yer alan başvuru formunu doldurarak yapabiliyor. Vodafone Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Gökhan Öğüt, “Teknoloji meraklıları uzun zamandan bu yana iPhone 4’ün Türkiye’ye gelmesini bekliyorlar. Biz de bugünlerde iPhone 4’ü Türkiye’nin tek uluslararası operatörü Vodafone’un ayrıcalıklı hizmetleriyle tüketicilerimizle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. iPhone 4 kullanıcıları için çok özel sürprizler, tarife ve hizmet paketleri hazırlıyoruz. Amacımız iPhone severlere en üst düzeyde, benzersiz ve tasasız bir kullanım deneyimi sunmak” dedi. Turkcell de yarından itibaren iPhone 4 için ön kayıt almaya başlayacak.

Türk Telekom ‘potalı’ telefonla Türkiye’nin tanıtımını destekliyor

TÜRK Telekom, 24 ülkenin basketbol devlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Dünya Basketbol Şampiyonası sırasında yeni nesil ankesörlerini hizmete sokarak özel bir çalışmaya imza attı. Türk Telekom, özel olarak üretilen ve üzerlerinde şampiyonaya katılan 24 ülkenin ünlü mimari yapıtlarının temsili minyatürlerinin yer aldığı ışıklandırılmış toplam 48 adet minyatürlü ankesör kabinleri ve 25 adet MMA (Multi-Medya Ankesör) kabinleri ile Türk basketboluna ve Türkiye’nin tanıtımına destek veriyor. Türk Telekom’un özel olarak yaptırdığı 48 adet ankesör kabini, üzerinde şampiyonaya katılan 24 ülkeyi temsil eden minyatürleri ile birlikte müsabakaların gerçekleştirildiği Ankara Arena Spor Salonu, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu, İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu, İzmir Halkapınar Spor Salonu Atatürk Spor Kompleksi, Kayseri Kadir Has Spor Salonları’ndaki noktalarında hizmet veriyor. Büyük ilgi çeken özel tasarımlı ankesörler taraftarlar tarafından da yoğun ilgi görüyor. Taraftarlar ve turistler kendi ülkelerini temsil eden ankesör kabinleri önünde resimlerini çektirerek şampiyona hatırası olarak saklıyorlar. Ayrıca yurtdışından gelen ziyaretçilere, içinde 10’ar kontörlük bir adet Kontörlü Kart’ın, şehir rehberinin ve iller detaylı bilgilerin yer aldığı 100 bin adet Z kart şampiyona sponsoru THY tarafından havaalanlarında ve katılan ülkelerin geldikleri uçaklarda ve AVM lerde ücretsiz olarak veriliyor.

U2’nun son albümü ‘Best of U2’ SD kart olarak Avea bayilerinde

AVEA, yarın İstanbul’da konser verecek olan dünyanın en büyük rock gruplarından olan U2’nin son albümü “Best of U2”yu, 2GB’lık SD Kart olarak Avea bayilerinde müzikseverlerle buluşturuyor. Avea tarafından U2 tutkunları için özel olarak hazırlanan ve yabancı bir rock grubunun eserleri ve görsellerinin bulunduğu, Türkiye’de satışa sunulan ilk SD Kart olma özelliğini taşıyan “Best of U2” SD Kart, U2’nun en çok satan ve klasikleşmiş 12 adet şarkısını, video kliplerini, şarkı sözlerini ve fotoğraflarını birarada sunuyor. Müzik tutkunları, SD Kart’ın üzerindeki özel bir yazılımla, cep telefonlarından U2’nun resmi web sitesine bir dokunuşla ulaşabiliyor ve www.aveamuzik.com müzik platformundan da U2’nun bütün şarkılarını cep telefonlarına indirebiliyor. Sınırlı sayıda üretilerek piyasaya sürülen “Best of U2” SD Kart aynı zamanda cep telefonlarında hafıza kartı olarak da kullanılabiliyor.

Mobilera Ortadoğu operasyonlarını Dubai’deki ortaklıkla genişletiyor

İŞTİRAKİ olan Mobilera Iberia üzerinden Portekizli bluetooth ve mobil pazarlama şirketi Blue Harbour’ın hisselerinin yüzde 80’ini satın alan Mobilera, genişlemeye devam ediyor. Şirket, yüzde 70 hissesine sahip olduğu Mobilera Middle East’i Dubai’de kurdu. Mobilera Middle East’in öncelikli amacı Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde bulunan telekom operatörleri için abone bağlılığını yaratan, abone alımını artıran ve kayıplarını azaltan programları hayata geçirmek. Mobilera Holding B.V. CEO’su Barış Öney konuyla ilgili olarak, “Yenilikçi teknolojilerimizi ve telekom operatörlerinin abonelerine yönelik CRM tabanlı mobil pazarlama hizmetlerimizi, Ortadoğu ve civarındaki telekom operatörlerine taşıyacak olmaktan dolayı büyük bir heyecan yaşıyoruz. Amacımız, bu tür programlar aracılığıyla, dijital dünyayı tüketiciler için yaşamın bir parçası haline getirebilmek” dedi.

Haberin Devamı