Gazete Vatan Logo

Hedefini 60 bine yükseltti

VW liderliğe oturdu, satış hedefini yükseltti

Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin yıl sonu pazar tahminini 800-850 bin adet aralığına çıkarmasından sonra markalar da hedeflerde revizyona gitmeye başladı. Binek otomobil satışlarında ilk sıraya yükselen Volkswagen Binek Araç’ın Genel Müdürü Vedat Uygun, “Yılbaşında 55 binlik satış hedefliyorduk. Ancak gösterdiğimiz tempoyla 60 bin adede ulaşırız” dedi.

Otomotiv pazarındaki hareketlilik, markaların hedef çıtasını yükseltmesini sağladı. Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD), yıl sonu pazar tahminini 775 bin-825 bin adet aralığından 800 bin-850 bine çıkarmasından sonra şirketler de öngörülerini değiştirmeye başladı.

Bu yıl binek oto pazarında liderlik koltuğuna oturan Volkswagen Binek Araç, yılbaşında belirlediği tahminleri geçmeye hazırlanıyor. Temmuz’dan sonra Ağustos’ta da otomobil satışlarında ilk sırada yer alan VW, hedeflerinde revizyon yapacak.

Her ay 5 bin araç satıyoruz

VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, 17 Eylül’de önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerin gözden geçireceklerini belirterek, “Yılbaşında 55 bin adetlik satış hedefi belirlemiştik. İlk 7 ayda bu satışı geçeceğimizi gördük. Hedefte revizyon yaparız. Zaten her ay ortalama 5 bin otomobil satıyoruz. Eğer Almanya merkezden istediğimiz kadar araç tedarik edebilirsek rahat 60 bin adede çıkarız” dedi.

Volkswagen Binek Araç, Temmuz’da 5 bin 873 adet, Ağustos’ta 5 bin 524 adet otomobil satarak lider oldu. VW Binek Araç, yılın ilk 7 ayında 40 bin 945 adetlik rakama ulaşarak, yüzde 11.2 daralan pazarda satışlarını yüzde 20 artırmayı başardı. Marka geçen yılın Ocak-Ağustos döneminde 34 bin 325 adet araç satmıştı.

Sıra bekleyenlere fiyat müjdesi

Gelen yoğun talebe anında cevap vermek istediklerini ancak bazı modellerde bekleme sürelerinin ortaya çıkabildiğinin altını çizen Vedat Uygun, müşterilerin mağdur olmaması için kolaylık sağladıklarını söyledi.

Uygun, yeni kampanyalarını şöyle anlattı:

“Tercih edilen motor, şanzıman seçenekleri, opsiyonel donanımlar ve renk seçeneklerine bağlı olarak teslim sürecinde zaman zaman bekleme süresi ortaya çıkabiliyor. Genelde standart donanımlı, fiyat listesinde olan araçlar hemen teslim edilebilecek iken, aracında kişiye özel opsiyon, renk ve iç renk isteyen müşterilerimiz aracını sipariş ediyor. Özellikle dizel motorlu modellerimize yönelik yoğun talep mevcut. Bu nedenle, Volkswagen Binek Araç olarak biz de bu aydan başlayarak, Ekim ayı sonuna kadar olan dönem içerisinde müşterilerimizi fiyat tereddüdü yaşamadan araçlarımız ile buluşturabilmek adına, geçerli olan tüm kampanyalarımızı 31 Ekim tarihine kadar uzattık. Yani fiyatları sabitledik.”

Bursalı Clio’ya güvenlikten tam puan

Oyak Renault’nun Bursa fabrikasında üretilmeye başlanan yeni Clio, bağımsız kuruluş EuroNCAP tarafından gerçekleştirilen çarpışma testlerinde en yüksek not olan beş yıldız aldı. Yeni Clio’nun yetişkin koruması, küçük otomobil segmenti sonuçlarının en iyilerinden biri olan 36 puan üzerinden 32 puan almasına yardımcı oldu. Aracın genel tasarımı ve hem ön yolcu koltuğunda hem de arka koltuklarda bulunan üç noktalı Isofix sayesinde, çocuk koruma derecelendirmesinde 49 puan üzerinden 43 puan ile B segmentindeki en iyi dereceyi elde etmiş oldu.

Lüks ticarisini tasarlarken Türkiye’deki esnafa sordu

Avrupa’nın en büyük ticari araç pazarlarından biri olan Türkiye’de rekabet kızışıyor. Mercedes-Benz, yeni Citan modelini 1 Kasım’da kapılarını açacak İstanbul Autoshow’la birlikte satışa sunmaya hazırlanıyor. Sprinter, Vito ve Viano’nun yanına eklenecek Citan’la markanın hafif ticari araçtaki ürün gamı tamamlanmış olacak.

Lüks otomobili aratmayacak ekipmanlara sahip olan araç, dinamik çizgileri, radyatör panjuru ve klasik Mercedes yıldızıyla öne çıkıyor. Aracın en önemli özelliği ise Türk tüketicilerin de beğenileri ve beklentileri dikkate alınarak tasarlanmış olması.

Yeni Citan’ın geliştirme sürecinde Türkiye pazarındaki hafif ticari araç müşterileri belirgin bir rol oynadı. Türkiye’nin, Avrupa’daki en geniş hacimli ikinci küçük ticari araç pazarı olmasından hareketle aracın geliştirmesi sırasında Mercedes-Benz Türk yöneticileri aktif olarak Citan’ın ülkemiz şartlarına uygun şekilde geliştirilmesi için katkıda bulundu. Devamındaki proje aşamasında pilot olarak seçilen 5 Avrupa ülkesi Almanya, İspanya, Fransa, İtalya ve İngiltere’nin arasına Türkiye de dahil oldu. Türkiye’de geniş kapsamlı bir pazar araştırması ve fokus grup çalışmaları yapıldı.

Avrupa’da ağırlıklı olarak ticari kullanıma hitap eden panelvan versiyonları üzerinde durulurken, Türkiye pazarı için hem aile hem iş kullanımına uygun olan kombi modelinin özellikleri Türkiye’deki kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde belirlendi.

Nisan ayı başında Türk Lirası’yla ithalata ve satışa başlayan Mercedes-Benz, Citan’la oldukça iddialı. Şirket, yıllık bazda 5-6 bin adet Citan satmayı hedefliyor.

Seat yeni Toledo’da ‘fiyat’ silahını çekti

Seat’in C segmentinde yer alan sedan modeli Toledo, tepeden tırnağa yenilendi. Otomobil, Türk tüketicilerle ilk kez İstanbul Autoshow Fuarı’nda buluşacak ve ön siparişleri alınmaya başlanacak.

Doğuş Otomotiv-Seat Türkiye Genel Müdürü Anıl Gürsoy, yeni Toledo’nun satışına Mart 2013’te başlayacaklarını belirterek, “Toledo için en önemli pazarlar, İspanya, Almanya, Meksika ve Türkiye. Türkiye bir sedan ülkesi. Toledo’nun özellikle birçok ilimizde Seat markası kadar bilinirliği var. Eski Toledo müşterilerimiz sayesinde işimiz kolaylaşacak. Araç satışlarımıza çok büyük katkı yapacak. Filo satışları ile birlikte satış patlaması yapabiliriz” diye konuştu.

Gürsoy, satış hedefleriyle ilgili olarak şunları anlattı:

2013’te 7 bin araç satışı

“Seat’ın Türkiye’de satış grafiğine bakıldığında son üç yıl içerisinde pazar payında istikrarlı bir görünüm sergilediği görülüyor. Yeni Toledo ile sedan sınıfında iddiasını ortaya koyarak satışlara önemli katkı sağlayacak. Seat satışlarının yüzde 30’unun Toledo olmasını bekliyoruz. Toledo’nun model yelpazemize katılması ile 2013’te minimum 7 bin adetlik satışa ulaşırız.”

Anıl Gürsoy, Toledo’nun rekabetçi fiyatı sayesinde pazarda iddialı olacaklarını ifade ederek, “Aracı 36 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı