Gazete Vatan Logo

Hedefi en zor yedi deniz parkuru!

EGE Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Bengisu Avcı (22), İngiltere ile Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni 11 saat 29 dakikada yüzerek, en hızlı geçen Türk kadını olarak tarihe geçti.

Hedefi en zor yedi  deniz parkuru!

Bengisu Avcı, geçen yıl hipotermi nedeniyle bitiremediği Manş’ı bu yıl geçti. 6 yaşından beri yüzen Avcı, ‘Manş hayali’ni gerçekleştirmek için 2 yıl antrenman yapmış. Kurallar gereği tekneye dokunması ve Manş’ta termal koruyucu ile yüzmeyi kolaylaştıran mayo giymesi yasak olan Avcı, yazları bile 14-17 derece sıcaklıktaki suda tam 47 kilometre yüzdü. Suya girdikten 11 saat 29 dakika sonra Fransa kıyısındaki Nez’e ulaşan Bengisu, bu dereceyle Manş’ı en kısa sürede geçen Türk kadını oldu. Milli sporcuya Manş geçişinde, yakınındaki teknede annesi Meserret Avcı, mentör antrenörü Kamil Resa, beslenme antrenörü Matt Duggan ve gözlemci hakem Keith Oiller eşlik etti.

Rektörü ziyaret etti

Milli sporcu, Türkiye’ye döner dönmez Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer ile Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. Genç sporcuyu tebrik eden Prof. Budak, “Avcı’yla gurur duyduk” dedi. Bengisu da, “Hedefim dünyanın en zorlu yüzme parkuru olan ‘Seven Oceans’ı tamamlamak. Bunu dünyada yapan çok az sporcu var. Eğer destek bulabilirsem başarabilirim. Bugünlere ailemin desteğiyle gelebildim o yüzden maddiyat önemli” dedi.

Haberin Devamı