Gazete Vatan Logo

Hedef kenevir tarlaları

Diyarbakır’da 39 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından teröre finansman sağlayan ve istihbari bilgiler sonucu 320 tarladaki Hint kenevirinin imhası için çalışmalara başlandı.

Hedef kenevir tarlaları

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerive emniyet unsurlarının müşterek operasyonu devam ediyor. Sivil vatandaşların zarar görmemesi için Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerine bağlı 39 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi, bu bölgeye giriş ve çıkışların yasaklanmasının ardından, aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 10 ilden gelen güvenlik güçleri, uydu, insansız hava aracı ve istihbari bilgiler doğrultusunda ekim yapıldığı belirlenen 320 tarladaki Hint kenevirinin imha edilmesi için çalışmalara başladı.

Uyuşturucu ekipleri devrede

Lice kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenirken, bölgede tespit edilen bölücü terör örgütü grubun içinde olduğu barınma alanı ateş altına alınarak imha edildi.7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz tarafından yürütülen operasyona, Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı ekibi de dahil oldu. Lice’ye gelen 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti de çalışmaları yerinde izledi.

Haberin Devamı

Lice, Kocaköy ve Hazro arasında yürütülen operasyonlarda güvenlik güçleri hem ilçe girişlerinde arama yapıyor, hem de tarlada kenevir imha ediyor.