Gazete Vatan Logo

Hedef Çevik Kuvvet’ti

Ankara saldırısında çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya başladı. Saldırganların iki kişi olmasından şüphe edilirken sırrı henüz kimliği tespit edilemeyen 9 numaralı ceset çözecek.

Hedef Çevik Kuvvet’ti

Ankara’daki saldırının görgü tanıkları, Demir’in kullandığı aracın hedefinin Güvenpark içindeki Çevik Kuvvet olduğunu, ancak belediye otobüsünün birden yola çıkmasıyla panikleyen bombacının otomobili infilak ettirdiğini söyledi. 5 gün önce Ankara’ya gelen saldırganın, saldırı günü iki kez Kızılay’da tur attığı tespit edildi. (CUMHURİYET)

Kızılay’da 37 kişinin hayatını kaybettiği, 125 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin, PKK üyeliği davasından yargılanan üniversite öğrencisi Seher Çağla Demir olduğu belirtildi. Balıkesir Üniversitesi’nde okuyan Demir’in yargılaması sürerken 2013’te PKK’nin dağ kadrosuna katıldığı ve terör nitelikli kayıp şahıs olarak arandığı öğrenildi.

Araç Urfa’da satıldı

Terör ve istihbarat ekiplerinin yaptığı araştırmaya göre bombalı araç, Şanlıurfa Viranşehir’de bir galeriden satın alındı. BMW marka aracın Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep, Hatay, Diyarbakır’da bir süre kaldığı ve 27 Şubat’ta Ankara’ya geldiği öğrenildi. Aracın Ankara’ya gelmeden önce otobanlardan sorunsuz geçmesi için HGS kartı çıkarıldığı da tespit edildi. Terörle mücadele ekipleri, şimdi aracın 15 gün boyunca başkentte nerede kaldığı, bombanın kimler tarafından yüklendiğini araştırıyor.

Haberin Devamı